Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Klar majoritet för utträde”

Foto: ALN
Carl-Erik sandström är även B-tränare, här bakom Grei Sol. Foto: ALN

Södra Hälsinglands Travsällskaps ordförande Carl-Erik Sandström är fåordig när han kommenterar Bollnäs utträde ur Trav Gävleborg. Men det var en klar majoritet för detta på tisdagens fullmäktigemöte.

Publicerad:

Travronden intervjuade tidigare i dag såväl Gävletravets ordförande Marie-Louise Dangardt som Norra Hälsinglands Travsällskap ordförande (Hagmyren) Lennart Wilhelmsson. Nu är det Carl-Erik Sandströms tur att ge sin syn på Bollnäs utträde ut Trav Gävleborg.
– Med risk för att någon enskild person kommer i kläm vill jag inte gå in på några detaljer. Det jag kan säga är att styrelsen i Södra Hälsinglands Travsällskap under ett antal månader utvärderat vår medverkan i Trav Gävleborg och kommit fram till att det inte längre var möjligt att fortsätta samarbetet. Vid tisdagens fullmäktigemöte var det sedan också en klar majoritet för att gå ur Trav Gävleborg.

Beror utträdet på ekonomin?
– Nej, det gör det inte. Jag tänker dock inte gå in på några detaljer.

Hur ser då den nuvarande personalstyrkan ut på Bollnästravet?
– Elisabeth Johansson är marknadschef sedan tidigare, men numera även tillförordnad travbanechef eftersom Kent Modin försvinner från den rollen när vi går ur Trav Gävleborg den 31 januari. Vidare finns Ulf Wallgren på marknadsavdelningen, som tidigare arbetade i Rättvik.

Carl-Erik Sandström poängterar att hela organisationen kommer att ses över för att få en så bra stab som möjligt med tanke på de utmaningar som väntar.
– Bara för att vi går ur Trav Gävleborg innebär inte detta av Bollnästravet lägger ner. Nej, tvärt om ser vi positivt på framtiden. Banan har ju gått från 18 tävlingsdagar till 33 på en inte allt för lång tid.

Trav Gävleborg fick en flygande start då Johan Lindberg anställdes som sportchef hösten 2010.
– Vi hade tidigare haft andra sorters samarbeten, bland annat med Rommetravet. Så det blev lite av omtag där inför 2011, säger Carl-Erik.

Sex år senare närmar sig slutet för Trav Gävleborg. Från och med den 1 februari är Bollnäs på egen hand igen. Om det blir bra eller dåligt återstår att se.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.