Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Klar för Olympiatravet: "Det är en otrolig häst"

Foto: MATILDA ÖHRMAN
Ringostarr Treb. Foto: MATILDA ÖHRMAN

Nästa häst är klar till Olympiatravet. Det handlar om en hingst som slutade sjua i Prix d'Amérique i januari.

Publicerad:

Startfältet börjar ta form till årets upplaga av Olympiatravet. Under lördagen delade Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen ut sitt andra wild card till loppet och det gick till Halmstadstränaren Jerry Riordan och hans hingst Ringostarr Treb.

Ringostarr Treb har levererat under lång tid och fanns med i Prix d'Amérique i januari där han slutade sjua.
– Han är så bra som alltid. Det är en otrolig häst som varit med i många tuffa lopp och tjänat pengar i Prix d'Amérique. Nu är han tillbaka hemma efter att ha verkat lite i aveln. Det är en häst som hela tiden ser till att hålla sig i form på egen hand. Han har visat i träning att han är mentalt redo att göra bra lopp direkt, säger Jerry Riordan till Åbytravet.

Jon Walter Pedersen:
– Vi har haft kontakt nästan varje vecka och Jerry känner att hästen kommer vara på topp. Det känns riktigt kul.

Wilhelm Paal kommer att köra Ringostarr Treb i loppet.

On Track Piraten och Zenit Brick har kvalat in till Olympiatravet. Lionel är också klar för loppet i kraft av titelförsvare och Takethem har tidigare fått ett wild card.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.