Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Klart att Cyber Lane är min bästa chans"

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Cyber Lane. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Derbyvinnaren från i fjol kommer ut i en mycket spännande årsdebut. Halmstadtränaren bjuder även på intressant information om övriga starthästar.

Publicerad:

3 Cyber Lane (V64-1) har haft en bra vinter och det har inte varit några bekymmer förhuvudtaget, allting har gått som planerat. Hästen har fått två rundbanejobb senaste månaden och vi körde lite tuffare för en vecka sedan. Han är väldigt lat och flegmatisk och övertygar aldrig i träningen, men det är dags att börja starta. Han är glad i mat och lite rund om magen, men det är en spännande säsong som väntar. Cyber Lane har bara gjort 19 starter, men övertygade i slutet på förra säsongen och ska möta äldre hästar i år. Det blir skor runt om och vanlig sulky i dag. Det är klart att om jag tar upp från start så får jag de utvändiga hästarna framför mig och det vill jag inte. Det är klart att Cyber Lane är min bästa chans för kvällen, säger Johan Untersteiner.

3 Mystery Tile (V64-2) var det lite småstrul med efter segern i debuten för mig. Jag bestämde mig då för att ta henne till vinterträning i stället, men även när vi skulle ta ut henne tidigare i år så blev det lite strul och därför har det dröjt tills nu. Hon är väldigt omogen och har bara gjort tre starter, men sköter sina jobba bra även om hon inte har fått några tuffa farter. Hon har aldrig testat startbilen, men jag ska prova innan tävlingarna. Normalt sett är det en travsäker och lättplacerad häst. Det finns lite kapacitet i hästen. Skor runt om och vanlig vagn.

4 J.H.Respons (V64-5) vann i årsdebuten, men fungerade inte i voltstart senast och vi får hålla oss till autostart. Det är en rätt så bra häst för klassen, men han har haft lite svårt att sätta huvudet först och jag har ofta trott på honom. Vi provar igen. Skor runt om och vanlig vagn.

3 Guideline (V64-6) var jättefin att köra senast och inte alls het, det var jag som valde tempot. Hästen gav upp på ett steg bara och det måste ha varit en mental grej. Han känns okej i träningen och är rätt snabb ut, men ska inte gå i ledningen. Barfota runt om och vanlig vagn.

2 Rocky Hanover (V64-6) fick lite problem med blodvärdena efter senaste starten och har därför fått en liten paus. Han svarade för en rätt bra årsdebut, men var lite seg senast och det finns mer i honom än vad vi har lyckats få ut. I grund och botten är Rocky en bättre häst än Guideline, men det finns stora frågetecken för formen på båda. Barfota runt om och vanlig sulky.

För att ta del av hela materialet med ännu fler intervjuer samt utrustningsändringar, klicka in till V64-materialet

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.