Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Klart för final i Peaceful Way Stakes

Foto: Mia Törnberg/Travronden
Foto: Mia Törnberg/Travronden

Jimmy Takter och Yannick Gingras var de stora vinnarna i försöken av Peaceful Way Stakes (363.000 dollar) på Mohawk natten till fredag svensk tid.

Publicerad:

Duon tog hem båda försöken tillsammans med Thats All Moni och Ariana G. Den förstnämnda inledde relativt lugnt, för att avancera efter halva loppet. Thats All Moni fick ryggar till upploppet och när Yannick Gingras väl gav Cantab Hall-dottern anfallsorder avgjorde hon på enkelt sätt.
– Hon kändes riktigt stark. Jag valde att gå ner i rygg i sista sväng eftersom jag kunde, men min häst var otroligt stark hela vägen in mot mål, sade Gingras efteråt.
Segertiden blev 1.11,4a/1.609 meter. Hästen köptes för 230.000 dollar i Lexington i fjol. Hästen tog tredje segern i sjätte försöket.
Fyra i loppet slutade Nancy Johanssons Southwind Avanti (e. Muscle Hill) tillsammans med Marcus Johansson.
Ariana G. (e. Muscle Hill) inledde som trea i sitt försök, men attackerade halvvägs in i loppet och övertog ledningen. Sedan gick stoet undan på överlägset sätt och vann på mycket goda 1.10,4a/1.609 meter.
– Hon är overklig. Jag har vunnit Hambletonian Oaks tre år i rad, men jag måste säga att Ariana G. definitivt är jämbördig med dem. Hon hade mycket krafter kvar i dag, sade Gingras.

Finalen i Peaceful Way Stakes med totalt 363.000 dollar i samlad prispott.
1. Stuck In My Spanks (Scott Mceneny)
2. Thats All Moni (Jimmy Takter)
3. Pure Kemp (Rick Zeron)
4. Ariana G. (Jimmy Takter)
5. Cameron Hill (John Bax)
6. Southwind Avanti (Nancy Johansson)
7. Winter Sweet Frost (Paul Reid)
8. The Erm (Clark Beelby)
9. Dream Together (Luc Blais)
10. Magic Presto (Richard Norman)

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.