Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Klart för finaler i Kanada

Foto: STALLTZ.SE
Foto: STALLTZ.SE

Under helgen har det körts kval till storlopp på Mohawk Raceway, Kanada. Bland annat avgjordes försöken till William Wellwood Memorial för tvååriga hingstar/valcker och Elegantimage för treåriga ston.

Publicerad:

Tävlingarna på Mohawk Raceway inledde med viss dramatik, eller åtminstone en del strul. Kuskarna John Campbell, David Miller, Brett Miller och Corey Callahan fick nämligen lämna återbud till loppen på Mohawk då deras flyg drabbats av tekniska problem. Det innebar en hel del körsvensändringar, vilket redan märktes i första försöket.

 

I det första försöket till William Wellwood Memorial var Jimmy Takters Rubio (e. Cantab Hall) storfavorit. Hästen straffade däremot bort sig direkt med galopp. Istället var det Ron Burkes Muscle Hill-son What The Hill som vann.
Tillsammans med Chris Christoforou övertog de ledningen när knappt halva loppet återstod. Konkurrenterna försökte utmana över upploppet, men de kom aldrig i riktigt farlig närhet och What The Hill vann på 1.11,8a/1.609 meter.
Det var hästens tredje seger i sjunde starten, bland annat vann han Peter Haughton Memorial under augusti månad. Tvåa slutade Tony Alagnas Signal Hill och trea blev Luc Blais Jake. Precis som vinnaren är de två efter Muscle Hill.
– Jag pratade med David Miller som egentligen skulle köra hästen i dag och han sade att hästen nog var bäst med ryggresa, men i och med att Rubio galopperade blev det som det blev. Det var skönt att lotsa honom till final, sade vikarierande Christoforou.

 

Det andra försöket var ett minst sagt struligt lopp, men bäst under vägen löste det sig för Thomas Durand och hans Seven And Seven (e. Chapter Seven) efter en resa i rygg på ledande Soho Hanover (e. Cantab Hall).
Precis som i första försöket hade Jimmy Takter loppets favorit. Victor Gio It var däremot inte på humör för dagen och galopperade efter knappt halva loppet.
In mot upploppet fick Soho Hanover en liten lucka till konkurrenterna för körande Douglas Mcnair, men Seven And Seven kom tillbaka sista biten och avgjorde på bra sätt. Från tredje invändigt slutade Jimmy Takters King Of The Hill (e. Muscle Hill) tvåa och Soho Hanover höll till tredjeplatsen.
Victor Gio It blev femma efter sin galopp och tog därmed sistaplatsen till finalen.
– Hästen har haft en mindre skada inför det här loppet. Han var lite svullen i ett ben för någon vecka sedan, men som tur var gick svullnaden ner tre dagar senare, sade Durand efter segern som bärgades på tiden 1.12,1a/1.609 meter.

 

Final William Wellwood Memorial (350.000 dollar i prissumma)
1. Real Lucky Day – Richard Moreau
2. Seven And Seven – Thomas Durand
3. What The Hill – Ron Burke
4. King On The Hill – Jimmy Takter
5. Victor Gio IT – Jimmy Takter
6. Mountain Of Love – Tony Alagna
7. International Moni – Frank Antonacci
8. Signal Hill – Tony Alagna
9. Jake – Luc Blais
10. Soho Hanover – Gregg Mcnair

 

I första försöket till Elegantimage imponerade Tony Alagnas Caprice Hill stort. Kadabra-dottern satt i ledningen efter dryga 400 meter körda och tillsammans med körande Randy Waples var det sedan en promenad i parken.
Hästen avslutade sista quartern i trakterna kring 1.06 och var helt överlägsen. Staffan Linds Celebrity Eventsty (e. Manofmanymissios) slutade tvåa för Jody Jamieson och Emoticon Hanover (e. Kadabra) blev trea. 
Caprice Hall slutade tvåa i Hambletonian Oaks, men har sedan dess tagit fyra raka segrar på Mohawk Raceway.
– Hon är alldeles fantastisk, hon gör sitt jobb varje gång. Man ska veta att hon inte var som bäst i Hambletonian Oaks, hon var sjuk den dagen, men efter det har hon varit otroligt duktig, sade tränare Alagna efteråt.
Tiden blev 1.10,1a/1.609 meter.

 

I ledningen återfanns även vinnaren av det andra försöket, Flowers N Songs (e. Deweycheatumnhowe). Yannick Gingras sände Paul Reids travare till ledningen under andra quartern och efter en avslutning i trakterna kring 1.11 lyckades ekipaget hålla undan före Linda Toscanos Dream Child (e. Muscle Hill) som närmade sig kraftfullt in mot mål.
Trea blev Royal Charm (e. Majestic Son) och fyra slutade Jonas Czernysons Side Bet Hanover (e. Donato Hanover) för körande Scott Zeron.
Segertiden blev 1.10,4a/1.609 meter. Vinnaren har haft ett hektiskt år så här långt, 23 starter har inneburit nio segrar.

 

Final Elegantimage (436.000 dollar i prissumma)
1. Emoticon Hanover – Luc Blais
2. Worldclass Hanover – Rick Zeron
3. Flowers N Songs – Paul Reid
4. Caprice Hill – Tony Alagna
5. Side Bet Hanover – Jonas Czernyson
6. Royal Charm – Mark Steacy
7. Dewdle All Day – Dustin Jones
8. Celebrity Eventsy – Staffan Lind
9. Dream Child – Linda Toscano
10. Tymal Tempest – Carmen Auciello

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.