Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Klart: Ingen ny starttid för V75: "Attraktiv sändningstid”

Foto: Mia Törnberg/TR Bild
Foto: Mia Törnberg/TR Bild

Det blir ingen förändring vad gäller starttiden för V75.
Däremot blir det förändring på Solvalla.

Publicerad:

Via ett pressmeddelande meddelar Svensk Travsport att man nu har beslutat om strukturen för de stora speldagarna nästa år, alltså V75 och V86.
Vad gäller den omdiskuterade starttiden för V75 är det dystra besked för de som hoppats på förändring. Starttiden 16.20 kommer att gälla även under nästa år.
– V75 med vidhängande Svenska Travligan visas året runt på en mycket attraktiv sändningstid mellan klockan 18 till 19 på lördagskvällar i Sveriges största tevekanal TV4. Tävlingarna når en bred publik och har stor betydelse för att skapa intresse för travsporten. Den exponeringen är unik i världen och den ska vi vara mycket rädda om, säger Svensk Travsports ordförande Marjaana Alaviuhkola i pressmeddelandet. 

I pressmeddelandet uttrycks det att ST:s styrelse har utgått från ”ett vitt papper” när man har sett över starttider och strukturer för V75 och V86.
– Det är vårt ansvar att travsporten fortsatt ska vara en stor professionell verksamhet, där många människor ska kunna ha travsporten som yrke i olika former. Då krävs en stabil ekonomi med stora intäkter. Spelformerna V75 och V86 är motorn i travsporten och våra beslutande och rådgivande forum, i alla led, är eniga om att vi fortsatt ska värna om goda förutsättningar för intäkter från spel. Det framstår tydligare än någonsin nu när spelmarknaden omreglerats utan att finansieringsfrågan för travsporten lösts utan fortsatt utreds av staten, säger Marjaana Alaviuhkola.

Solvalla får huvudansvar

Vad gäller V86 Xpress kommer Solvalla att ha huvudansvar och arrangera tävlingar varje onsdag och släppa sina tisdagar för att istället ”handplocka bra kalenderplatser för att kunna erbjuda lämpliga tider till olika besökarkategorier”.
– Tisdagarna har inte blivit den framgång Solvalla siktat på, trots att banan gjort ett bra jobb och verkligen försökt. Att Solvalla går tillbaka till onsdagar tror jag stärker både sport och spel. Med V86 följer ett medialt fokus och allmänt intresse som är svårt att skapa en vanlig vardagskväll, säger Svensk Travsports sportchef Petter Johansson.

Tävlingskalendern blir färdig till hösten.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.