Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Klasshästar avlivade

Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Stian Eilefsen med älsklingshästen Finseth Yr. Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD

Norske proffstränaren Stian Eilefsen har det riktigt tufft för dagen. Inte nog med att han är gipsad efter en fotoperation, två klasshästar starkt förknippade med honom är numera avlivade.

Publicerad:

Själv är Stian Eilefsen alltså gipsad och ordinerad ”boxvila” i sex veckor. Samtidigt tvingas han ligga och fundera över att segermaskinen Finseth Yr (e. Norheim Faks) och Norheim Järv (e. Järvsöfaks) inte längre finns i livet.
– Två av de bästa har vandrat vidare och slipper nu plågas längre av sina hälsoproblem. Norheim Järv hade ett helt fantastiskt lynne och jag är väldigt glad över att ha fått lära känna honom. Finseth Yr gav mig allt som en häst kan göra. En riktig tävlingsindivid och kämpe som var gjord av guld. Tyvärr satte hälsoproblem stopp för honom hela tiden och ingen häst kan ta hans plats i mitt hjärta, skriver Stian Eilefsen på sin Facebook-sida.
Elvaårige Norheim Järv ordnade 21 segrar och sprang in drygt två miljoner norska kronor. Finseth Yr tjänade ”bara” 480.000 norska kronor, men segrade i 14 av 22 lopp. Bland annat tog han hem ett försöks- och finallopp under midsommarafton på Hagmyren 2018.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.