Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Knappt för International Moni

Foto: Dennis Engelbo
Undantagshästen International Moni tog en knapp seger i det första uttagningsloppet av Hambletonian. Foto: Dennis Engelbo

International Moni (Love You), körd av Scott Zeron, vann det första heatet av Hambletonian Stakes. Det krävdes ett målfoto för att se att han fick nosen före Bill's Man (Credit Winner) efter ett rafflande upplopp.

Publicerad:

Det svenska hoppet Long Tom (Muscle Hill), körd av Tim Tetrick och tränad av Marcus Melander, galopperade i ledningen i utgången av sista kurvan.
International Moni är därmed obesegrad i år i fyra starter. 
Men det var nära att Love You-sonen hade missat Hambletonian. För en månad sedan drabbades han av kolik men han kom snabbt under veterinärvård vilket troligen räddade hans medverkan i dag.
International Moni tränas av Frank Antonacci. Hans far ligger bakom Lindy's Farm, en av Nordamerikas största och framgångsrikaste uppfödare (Delicious US). Familjen Antonacci har varit delägare i fem Hambo-vinnare. 
International Moni vann på 1.10,0.
Victor Gio (Ready Cash), tränad av Jimmy Takter, tog tredjeplatsen före Guardian Angel Ås (Archangle) som tränas av Anette Lorentzon.
Femma och vidare till final även Giveitgasandgo (Yankee Glide).

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.