Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Knappt men säkert för Rhyme Broline

Foto: Martin Langels/ALN
Erik Adielsson vann Breeders Crown-finalen för treåriga ston tillsammans med Rhyme Broline. Foto: Martin Langels/ALN

Det blev en ny storseger för firma Erik Adielsson och Svante Båth. Detta efter att hästen fått en fin resa i rygg på Caddie Lisieux och kopplade greppet den sista biten.

Publicerad:

Först ut av Breeders Crown-finalerna var den för treåriga ston. Inledningsvis stack Geisha Boko (e. Zola Boko) till tät, men denne släppte tidigt till Darling Mearas (e. Cantab Hall) som öppnade halvvarvet på 1.11,6. Strax därefter landade Luck Is Back (e. Scarlet Knight) först utvändigt om ledaren, hon blev dock avlöst omgående sedan Kenneth Haugstad tagit sats från kön med Caddie Lisieux (e. Ready Cash).

Darling Mearas öppnade varvet på 1.14,4 och under stora delar av slutrundan stred hon sida vid sida med Caddie Lisieux. Strax där bakom serverades Rhyme Broline (e. Celebrity Secret) ett perfekt lopp av Erik Adielsson och det var den här trion som gick loss från klungan in i slutkurvan.

In på upploppet hade Caddie Lisieux knäckt Darling Mearas. Men hon kunde inte freda sig mot Rhyme Broline som avslutade bra till en knapp, men säker seger på 1.13,1a/2.140 meter.
– Jag kände att skulle vi vara med och hugga var vi tvungna att vara med där framme. Jag väntade in i det sista med att dra norsken, vi hade förmodligen inte vunnit om jag inte gjort det. Det var en liten chansning eftersom hon galopperat när vi gjort det tidigare, säger Erik Adielsson.

Svante Båth efter segern:
– Vi har haft en häst som vi sparat på och vi har kört snällt med henne. Det plus Eriks insats gör att vi står här som vinnare.

I och med att Rhyme Broline var premiechansad uppgick prissumman till 1,6 miljoner kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.