Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Knepigt favoritskap

Foto: ALN
Julio Gold gynnas av två strykningar i V64-3. Foto: ALN

Per Linderoth har två egentränade hästar med i V64-omgången i Umeå denna söndag.
Att hans Esprit Boko är favorit i V64-2 anser han vara knepigt.

Publicerad:

– Ja, lite får man väl säga. Det är vingelläge och jag tänker be Linnea som kör att inte öppna något med hästen. Som jag läser loppet är det många andra som verkar köra från start och det är bara att hoppas på lite flyt på vägen, säger Per Linderoth.

Som dessutom upptäckte en mindre bra egenskap hos Esprit Boko i V75-finalen på Solvalla senast.
– Hon hängde töm direkt från start och det visade sig att hon slog sig på ett knä. Det har hon aldrig gjort tidigare och idag blir det knäkappor och barfota fram. Då det är en orutinerad kusk vill jag köra på säkerhet och låter därför bakskorna sitta på. Jag är inte orolig över varken häst eller kusk, utan mer för hur loppet blir kört. Får Esprit Boko normal löpning är hon med långt framme, säger Linderoth.
 
Julio Gold (V64-3) kör han själv i ett lopp där två av de på förhand mer betrodda hästarna strukits bort.
– Det är en klar fördel för oss, särskilt med tanke på att vi hade spår tolv bakom bilen innan strykningarna. Senast var hästen på väg att öppna riktigt bra när jag morrade till åt honom. Det tålde han inte och jag skulle bara ha suttit lugn så klart. Idag blir det halvstängt huvudlag, barfota fram och jag har lite svårt att värdera hans chanser. Jag tror att han duger bra, säger Per Linderoth.
FAKTA

Umåker

Umåker Travbana
Travbanevägen 50
904 40 Röbäck
Tel: 090-10 07 50
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 22,0 m
Bredd 1640: 22,0 m
Upploppets längd: 211 m

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.