Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kolgjini dubblade på V75

Foto: MIA TÖRNBERG
Adrian Kolgjini bjöd på segergest efter triumfen med El Mago Pellini i lördagens gulddivision. Foto: MIA TÖRNBERG

Adrian Kolgjini hade en fin dag i Halmstad under deras V75-omgång. Detta efter att ha blivit dubbelsegrare på V75 där El Mago Pellini imponerade i gulddivisionen.

Publicerad:

Efter sin miljonseger i Norrbottens Stora Pris för tre veckor sedan gjordes El Mago Pellini till favorit i lördagens gulddivision, tillika V75-7. Något som skulle visa sig helt befogat.

Från bricka åtta bakom bilen körde Adrian Kolgjini offensivt och kunde överta taktpinnen från Falcon Håleryd efter 650 meter. Efter 1.09,8 första halvvarvet kunde El Mago Pellini dra ner på tempot något och kom upp till första kilometern på 1.11,5.

El Mago Pellini fortsatte i jämnt, hårt tempo och ryckte undan i sista sväng. Även om Nothing But Class spurtade bra från tredje invändigt var segern aldrig hotad för El Mago Pellini som vann på 1.11,0a/2.140 meter. Triumfen var värd 150.000 kronor.
– Han gör ett strålande lopp som vinner på 1.11 blankt och gör allt jobb själv. Det här är en riktigt, riktigt bra häst alltså, berömde Adrian Kolgjini, som blev dubbelsegrare på V75 efter att ha tagit hem den sjätte avdelningen med Quick Fix från andra ytter.

Jordan skärpte sig

Inför V75-2 var M.T.Jordan inte nära att sätta en fot rätt, då hästen galopperade i flera omstarter. Men när väl loppet gick var det ingen fara på taket för fyraåringen, som körde sig till ledning och vann lätt med Magnus Jakobsson.

I V75-4 blev det hemmaseger då Johan Untersteiner styrde in pappa Peter Untersteiners Stay Alert. Från andra ytter styrdes Stay Alert på i sista sväng och kunde fånga in ledande Staro Italy på mållinjen.
– Vi fick helt optimalt lopp. Kanske att jag trodde 200 kvar att vi skulle vinna lättare och det var skönt att vi hade marginalerna på vår sida, sade Johan Untersteiner.

Mer Untersteiner blev det då pappa Peter själv satte dit Xlnt Conways Class i V75-5 efter en rapp spurt i spåren. Men inte utan dramatik då Lovely Maise och Olof Thorson var först i mål, men blev diskvalificerad för trängning på sista bortre långsidan mot Ulf Ohlsson och Danne Edel.

Rätt V75-rad: 7-5-2-2-8-7-8
7 rätt: 31.952 kronor
6 rätt: 301 kronor
5 rätt: 37 kronor

Omsättning: 71.714.220 kronor.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.