Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kolgjini: "En krydda"

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Rajesh Face och Lutfi Kolgjini går en högintressant söndag till mötes. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Rajesh Face tog hand om den sista biljetten till Elitloppet, men Lutfi Kolgjini ser sig inte som någon underdog.
– Om inget oförutsett händer på söndag så är han i final, säger han.

Publicerad:

Lutfi Kolgjini tog hand om den sista biljetten till Elitloppet tillsammans med Rajesh Face. Femåringen får sitt elddop över kort distans. Koljgini har stor respekt för motståndet och tycker att Solvalla fått ihop ett starkt startfält.
– Det går inte att klaga när man har Propulsion, Bold Eagle och Ringostarr Treb med. Jag tycker att det är ett toppenfint lopp och förutom Readly Express och Cyber Lane är det inga hästar jag saknar.

Spårlottningen blev en glädjande nyhet för kretsen kring Lutfi Kolgjini. Spår två måste ses som ett helt optimalt utgångsläge för Rajesh Face.
– Jag är mycket nöjd. Hästen har lärt sig att öppna riktigt bra och gör det utan att jag ber om det. Hur det än blir kört sitter vi direkt i andraspår och behöver inte vara ute och vingla.

Taktiken?
– Vi får se hur det känns när det blir dags för start, men jag körde ett jobb med honom under måndagen och han kan inte kännas bättre än vad han gjorde då.

Hur pass segerviss är du?
– Om ingenting oförutsett händer på söndag så är han i final. Så pass bra är han. Jag hoppas verkligen att han kan bli en krydda.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.