Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kolgjini med ny storseger

Foto: LEIF NORBERG/ALN
El Mago Pellini vann i Boden. Foto: LEIF NORBERG/ALN

Lutfi Kolgjinis El Mago Pellini blev svaret i Norrbottens stora Pris 2015.
Adrian Kolgjini gjorde sitt jobb i sulkyn bakom sexåringen.

Publicerad:

Panne de Moteur var favorit på förhand och när Örjan Kihlström skickade fjolårets Elitloppstvåa till tät och fick hålla måttligt tempo var mycket uppdukat för seger. 

Adrian Kolgjini var inte nöjd med tempot utan sände El Mago Pellini till dödens efter 650 meter. I och med detta avlöstes Indigious i andraspår. I ledarryggen hamnade Knows Nothing och därifrån fick Ulf Ohlsson aldrig chansen att bruka hästens alla krafter.
 
Nahar galopperade under anfall i slutsvängen, Creatine stumnade helt från tredje inner och On Track Piraten hade långt fram till täten när attacken sattes in varvet från mål.
 
El Mago Pellini svarade för en käpainsats då han i sista steget plockade ned Panne de Moteur och i vida spår kom On Track Piraten farande sista biten. Det blev mycket hårt i mål och Lutfi Kolgjinis El Mago Pellini hade nosen först.
 
Segertiden blev 1.12,6a/2.140 meter.
– Det här är stort. Jag har velat vinna det här loppet sedan förlusten med Raja Mirchi ifjol och jag har verkligen hästen att tacka idag, sade Adrian Kolgjini efter mål.
 
Panne de Moteur slutade tvåa, On Track Piraten trea.
FAKTA

Bodentravet

Bodentravet
Norrbottens Travsällskap
Travbanan
961 74 Boden
Tel: 0921-530 40
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 23,0 m
Bredd 1640: 22,0 m
Upploppets längd: 200 m

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.