Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kolgjini-seger i Cabourg

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Foto: LEIF NORBERG/ALN

Under fredagskvällen tävlar Cabourg i Frankrike. Där startade Lutfi Kolgjini sin Paparazzi (e. Infinitif) och det hela slutade på bästa tänkbara sätt.

Publicerad:

Dominik Locqueneux prickade perfekt från början och ekipaget satt tidigt i ledningen. In mot första sväng valde man att släppa över spets till Unero Montaval (e. Nem), körd av David Thomain. Med 1.000 meter kvar av det 2.850 meter långa loppet var tempot 1.15,4 och man valde att skruva upp tempot ytterligare.

Femhundringen från mål kom man till på 1.15,1 och det hela kom att stå mellan nämnda duon. Locqueneux vred ut Paparazzi i början av upploppet och ekipaget kopplade säkert grepp.

Segermarginalen blev en knapp längd innan det hela var klart. Tvåa slutade Unero Montaval och trea blev förhandsfavoriten Udson de Retz (e. And Arifant), tränad av Franck Leblanc och körd av Franck Nivard.

Segern var värd 17.100 euro och äger Paparazzi gör Cete Trav HB.

Med i loppet var även Ron Kuipers Dacke Håleryd (e. Goetmals Wood). Från tredje utvändigt attackerade Jos Verbeeck mitt på sista bortre långsidan, men en galopp kort senare förstörde dagen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.