Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kolgjini: "Skulle aldrig göra någonting som skadar travsporten"

Under förmiddagen skrev Lutfi Kolgjini under sponsoravtalet med det maltesiska spelbolaget Legolas.
Någonting som innebär en förändring i Jägersrotränarens verksamhet.
– Det här blir en bra, ekonomisk förbättring för mitt företag, berättar Kolgjini.

Publicerad:

Att Lutfi Kolgjini tillhör den skara av travtränare i Sverige som säger vad han tycker och tänker, har många fått erfara, både aktiva som medier och förbund. För en tid sedan berättade han att han satt sig ner i förhandlingar med Rune Anderssons maltesiska spelbolag, Legolas, om ett eventuellt sponsorskap. I förmiddags, blev det klart. Lutfi Kolgjini kommer att sponsras av ATG:s konkurrent.
– Det här blir en bra, ekonomisk förbättring för mitt företag. Nu när jag har skrivit på papprerna känns det skönt, säger Kolgjini.
Att det innebär en stor ekonomisk förbättring för Kolgjini, innebär givetvis även att Legolas har krav.
– De vill givetvis synas och det kan jag lova att de kommer att göra, det kommer alla märka av. Jag stöttar Rune och Legolas fullt ut i en tid där jag inte tycker att de styrande på ATG och Svensk Travsport agerar korrekt eller speciellt smart för den delen heller.
Samtidigt, är Lutfi Kolgjini väldigt tydlig med en sak.
– Om jag så skulle få en miljard, skulle jag aldrig göra någonting som jag tror skadar travsporten. Det är verkligen inte min mening. Jag vet om vad Legolas vill – och det är att hjälpa, inte stjälpa sporten. Att de styrande på Svensk Travsport inte fattat det än däremot, är beklagligt.
Om det blir några åtgärder för tränaren, är han beredd.
– Jag har kollat upp det här en hel del, vill jag påstå. Om det är så att Svensk Travsport börjar blanda sig i vem som sponsrar mig, så gör jag det till ett civilrättsligt mål direkt. Det kan få gå så lång som till EU-domstolen, för där är jag tämligen övertygad om att jag vinner, med tanke på vad det handlar om.
En sak som däremot redan är gjord, är att Adrian Kolgjini tagit ut sin A-licens, utifall att det skulle bli några problem.
– Givetvis önskar jag att allting bara ska flyta på som tidigare, men man måste på något sätt vara beredd på det värsta också. Bara för att jag valt att samarbeta med Legolas, ska inte mina kunder bli drabbade. Därför är det en back up-plan, att Adrian får stå på hästarna, avslutar Kolgjini.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.