Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kolgjini: "Spontant känns det inte så tokigt"

Foto: MARIA HOLMÉN
Lutfi Kolgjini. Foto: MARIA HOLMÉN

V86 Xpress på onsdagar, saxade tävlingar mot Solvalla på tisdagar samt egna "Supertisdagar".
Så ser Jägersros tävlingsprogram ut 2018.
– Spontant känns det inte så tokigt, säger Lutfi Kolgjini.

Publicerad:

Skillnaden för Jägersro från 2017 till 2018 består i huvudsak av att man tvingas saxa sina V5-dagar mot Solvalla vid 10-15 tillfällen på tisdagar. I gengäld får banan ungefär tio stycken så kallade "Supertisdagar" med förhöjda prispengar. På onsdagar kommer banan emellanåt att agera det ena benet i V86 Xpress, för att fylla kalendern med tävlingsdagar lär banan även att få vissa lunchtävlingar. 

"Försiktigt optimist"
– Man får ta en funderare på det här, men spontant känns det inte så tokigt för Jägersro. Jag är försiktigt optimist, säger Lutfi Kolgjini.
V5-dagarna ger han dock inte mycket för.
– Jag tror inte att man ska måla in sig i ett hörn med veckodagar, i första hand ska man ha dagar att bygga kring. Men det går givetvis inte att bygga kring iskalla V5-dagar. I min värld ska inte Jägersro ha några V5-tisdagar över huvud taget.
– Nu får vi se vad våra styrande på Jägersro säger om det här.

FAKTA

Så kör Solvalla nästa år

ST:s styrelse hade tre förslag att ta ställning till, för att hitta en lösning på frågan om en egen tävlingsdag för Solvalla, och förslaget som vann innebär följande:

  • Solvalla kör V86 Xpress på onsdagar tillsammans med Åby, Jägersro eller Bergsåker. Åby, Jägersro och Bergsåker kör med höga Xpress-prispengar som tidigare. Onsdagen blir Solvallas andradag med förstapris på cirka 40-50 000 kronor. 
  • Solvalla kör "Supertisdag" tre av fyra veckor. Höga prispengar och stora lopp.
  • Jägersro kör "Supertisdag" cirka tio gånger om året och kör V5 som andrabana mot Solvalla de övriga veckor när man inte tävlar på onsdagen.
  • Axevalla och Sundbyholm får också två "Supertisdagar" var eftersom de också berörs mycket av beslutet att göra Solvalla till huvudbana på tisdagar.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.