Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kolgjinis stjärnor tränar

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Mosaique Face har två misslyckade Prix d'Amerique-satsningar bakom sig, men nu är upplägget ett annat. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

De två senaste åren har Mosaique Face och El Mago Pellini tävlat i Paris under vintern. I år är upplägget ett annat - nu ska de äntligen vintertränas på riktigt!

Publicerad:

När världseliten i helgen samlas i Paris håller Stall Kolgjinis topphästar låg profil. Det är bara Dante Boko som tävlar i Prix du Luxembourgh (spår 1). Trion Mosaique Face, El Mago Pellini och Target Kronos är istället inne i en tung träningsperiod.
– De senaste åren har såväl Mosaique som El Mago Pellini provats Frankrike och därigenom bara fått halvbreak innan säsongen dragit igång i Sverige. Jag tror att det var välbehövligt att nu låta dem slippa Paris och istället bygga en rejäl grund hemma istället, säger Adrian Kolgjini, som låter väldigt nöjd med hur trion känns i träningen.
– Det verkar bättre än någonsin tidigare, så är det faktiskt.

Hur ser de tilltänkta matchningsplanerna ut?
– Vi siktar nog mot Olympiatravet med både Mosaique Face och El Mago Pellini. Däremot blir det ett något lugnare upplägg med Target Kronos, kanske Prix Etain Royal i Seinäjoki och så.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.