Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kometen vinner direkt?

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Bar Plombier. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Eric Martinsson tog hem den prestigefyllda titeln Årets komet förra året och hade mycket stallets stjärna Bar Plombier att tacka för det. Ikväll är det dags för årsdebut på hemmabanan Axevalla.

Publicerad:

Den starke Tony Oaks-sonen kommer med tre raka segrar och fem segrar på sina sex senaste starter. Att Bar Plombier är anledningen till att Jorma Kontio ger sig ut på resan till västgötaslätten är det heller knappast någon tvekan om.

- Nej, det är sällan Jorma kommer hit. Det känns ju bra för mig, att Jorma håller Bar Plombier så högt att han kommer hit för ett så att säga vanligt lopp i årsdebuten, säger Eric Martinsson.

Eric flyttade i september 2014 in på Stuteri Palema med sina tolv hästar och Bar Plombier avslutade där säsongen med att vinna på 1.12,6, 1.13,2, 1.13,2 och 1.14,2 (och en andraplats på 1.14,1a/2.640).

- Så att han fungerar bra här är det ingen tvekan om. Träningsmässigt är Bar Plombier förberedd på samma sätt som inför ifjol, med endast jobb i sanden och inga banjobb. Det fungerade bra då, han vann överlägset i första starten. Hästen känns som vanligt maffig här hemma, och det finns ingen anledning att tro att han inte ska göra ett bra lopp direkt.

Att Bar Plombier blir storfavorit ikväll förvånar inte Eric.

- Nej, det är väl som det ska vara med tanke på hur bra hästen har gått. Visst, ifjol började han i klassen upp till en halv miljon kronor, nu är han vid miljonen, men det är inget som oroar. Skillnaden är inte så stor, i vart fall inte när det som nu handlar om ett ”vanligt” lopp på hemmabanan. Även om det såklart följer en viss press med att ha en häst som Bar Plombier så åker jag givetvis mycket hellre och tävlar med en häst som är storfavorit, än en som står i 999…

Bar Plombier ska gå barfota runt om direkt i årsdebuten.

- Det är planen. Han är klart gynnad av att tävla utan skor, avslutar  Eric Martinsson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.