Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Konstigt agerat av ATG"

Foto: VALEA
Jesper Sellin och Legolas.bet anser sig ha på fötterna i ärendet. Foto: VALEA

Under gårdagen gick ATG ut med att man ska strida för användandet av namnet Legolas.
Detta sedan man fått ett brev från Legolas.bet där de bett ATG om att dra tillbaka sin varumärkesansökan av namnet.

Publicerad:

Rune Anderssons har länge arbetat med att starta upp ett Maltabaserat spelbolag. Namnet, Legolas.bet, ser ut att bilda en infekterad situation med ATG. För en tid sedan skickade Legolas.bet ett brev till ATG där man bad dem att dra tillbaka sin varumärkesansökan för namnet Legolas inom EU.
– Legolas.bet har den inställningen att ATG inte kan ha ensamrätt om namnet. Är det några som ska kunna ha det, så är det Legolas ägare, Marco Anic och Thomas Nilsson. De två har också gett Legolas.bet medgivande att använda sig av namnet, säger Jesper Sellin, juridiskt ombud till Legolas.bet.
Att ATG valde att gå ut med ett pressmeddelande, istället för att försöka lösa det hela med Maltabaserade bolaget direkt, ger Jesper Sellin inte mycket för.
– Det är konstigt agerat av ATG. Att ett statligt bolag med monopol går ut med en snyfthistoria i media, innan man pratar med Legolas.bet, är märkligt. ATG anser att Legolas är inarbetat i deras verksamhet, men det ställer vi oss frågande till, säger Sellin och fortsätter.
– Om ATG inte väljer att dra tillbaka sin varumärkesansökan kommer Legolas.bet ansöka om ogiltighet och då får det hela ha en juridisk gång.
Hur ställer Legolas.bet sig inför en sådan situation?
– Redan innan vi skickade brevet till ATG, så gick vi igenom ärendet noggrant, en grundlig utredning helt enkelt. Vi känner att vi har på fötterna och välkommnar i så fall en sådan prövning, avslutar Sellin.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.