Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Korpis sto hade uppvisning: "Ni såg själva hur bra hon är"

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Mascate Match vann E3-finalen hur enkelt som helst.

Publicerad:

Pekka Korpi och Mascate Match (e. Muscle Mass) lyckades hitta till ledningen tidigt i E3-finalen för ston. Han fick Örjan Kihlström och Award Kronos i rygg. Jörgen Westholm fick via tredjespår ta positionen utvändigt om ledaren med Global Amazone.
Korpi höll ett bra tempo i ledningen och nådde varvet på 1.11,9 efter en inledande femhundring på 1.08,9.
Trots det kunde Korpi bara trycka på gaspedalen genom slutsvängen och skapa sig en lucka till övriga fältet – som inte kunde närma sig något över upploppet. Mascate Match skar mållinjen på 1.12,3a/2140 meter med många längder ner till tvåan Zolly som avslutade bra. 

– Ni såg själva hur bra hon är, väldigt bra. En vacker dag kan hon springa väldigt snabbt, sa Korpi till Kanal 75.
– En stor seger. Andra gången jag vinner E3. Det är inte lätt att vinna i Sverige, tufft motstånd.

"Hade bra kontroll"

Värsta hotet från start blev Carl Johan Jepson och Ies Elisabeth som kom med bra fart in i slutsvängen och tryckte till. Det slutade dock med galopp.
– Det kändes som jag hade bra kontroll på ledningen även utan deras galopp, sade Korpi i vinnarcirkeln.
Förstapriset var 1 000 000 kronor och andrapriset på 500 000 blev också en miljon då Mattias Djuses Zolly är premiechansad. Det gällde även den tappra trean Global Amazone som håll till tredjepriset tillsammans med Jörgen Westholm.
I vinnarcirkeln meddelade Pekka Korpi att siktet nu är inställt på korta E3 i augusti.

Bakom topptrion slutade det med galopp i slutsvängen för både Award Kronos och Joakim Lövgrens Global Anarchy som stötte från andra utvändigt.
Fjärdepriset gick till Jim Oscarssons Dontlooseallmoney och femteplatsen gick till Jörgen Westholms andra häst Scarlet Hello och Oskar J Andersson.
Sista pengarna tog Robert Bergh och hans Boxer Shrimp.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.