Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Krav på fystest för alla montéryttare

Foto: ANNA PERSSON
Nya krav på montéryttarna. Foto: ANNA PERSSON

Tidigare i år blev debatten stor angående de skärpta fyskraven för montéryttare. Nu står det klart att alla ryttare - som vill behålla licensen för 2018 - måste genomföra ett fystest innan den förste november i år. 

Publicerad:

De omtalade fyskraven som infördes 1 januari i år gällde montéryttare som inte uppfyllt kravet om att ha deltagit i tio aktiviteter (totolopp, kvallopp, b-lopp, utbildningslopp eller provlopp) under ett kalenderår. De var tvungna att göra ett fystest för att få ut sin licens. 

Nu har ST beslutat att fystesterna ska gälla samtliga montéryttare, oavsett antalet ridna lopp, som vill förnya licensen för 2018. Fystestet ska vara gjort före den första november i år för att licensen ska gälla 2018. Om ryttaren i fråga genomför godkänt fystest efter den första november 2017 behöver denne aktivt be sin hemmabana att förnya montélicensen.

Fystestet som består av 3 000 meters löpning med en maxtid på 15 minuter, tio stycken armhävningar, en minuts jägarvila mot vägg, en minut i plankan, samt en minuts så kallade "burpees" (en slags kroppsviktsövning). För att få genomföra fystestet på cykel krävs att läkarintyg uppvisas till banan, som visar att personen inte bör springa. 

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.