Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kriteriefinalist tillbaka – överlägsen från dödens

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Steen Juul och Staro McMillan på Solvalla. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Staro McMillan gjorde ingen besviken i årsdebuten.

Publicerad:

Förra året kvalade Staro McMillan in sig till Svenskt Travkriterium där det sedan blev galopp i finalen. Strax därpå var det färdigtävlat för 2018. Under fredagskvällen var det dags för årsdebut på Charlottenlund.
Trots 40 meters tillägg hade Staro McMillan inga problem att kontrollera hem loppet från dödens. På samma volt fanns Donatello Garbo som kunde ta rygg på Staro Mcmillan under slutrundan. Han kunde inte följa när Steen Juul höjde tempot i slutsvängen och fick ett par längders försprång. Raja Mirchi-sonen bjöd på ett trevligt intryck när han gick i mål på 1.14,2/2040 meter. Donatello Garbo blev tvåa.
Det innebär att fyraårige Staro McMillan nu har fem segrar på nio starter. Hästens uppfödare är Staffan B Nilsson i Ramkvilla och tränar gör Sören Kolberg.  

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.