Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kriteriet och Oaks flyttas till lördagen

Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD
Solvallas vd Jörgen Forsberg ser inga nackdelar i att flytta Kriteriet och Oaks till lördagen. Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD

Kriterie- och Oaks-finalen kommer nästa år att flyttas till lördagen på Solvalla.

Publicerad:

Den här nyheten har Solvalla nu släppt i sin egen podcast.
– Jag tar gärna debatten, men har svårt att se något negativt med den här ändringen, säger Solvallas vd Jörgen Forsberg, som fyllde 50 år så sent som under Kriteriesöndagen.

Forsberg fortsätter:
– Publiken är en del, vi vill öka den. Men sedan hoppas vi att det här betyder minst lika mycket för kretsen kring respektive Kriterie- och Oaksfinalist. Ägare och uppfödare kommer att ges möjlighet till en ännu starkare upplevelse och det är ju inte alla som har möjlighet att åka långt för söndagstävlingar.

Solvallas sportchef Anders Malmrot ser också bara fördelar i det här beslutet.
– Vi bjuder på ett smörgåsbord för travälskare under den här helgen varje år. Bland annat körs ju både kval till Europaderbykval och V75-finaler. Att vi flyttar Kriteriet och Oaks till lördagen är inget som spelar någon roll, förutom att vi höjer statusen just under lördagen.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.