Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kriterietrea till Bazire

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Kan Jean-Michel Bazire få ännu en norsk häst att hitta tillbaka till vinnarspåret? Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Looking Superb, Valokaja Hindö och Da Vinci B.R. har skördat stora framgångar för Jean-Michel Bazire i vinter. Nu ansluter ännu en norsk häst till fransmannens stall.

Publicerad:

Ghazi B.R. (e. Cantab Hall) var en av kulltopparna i förfjol med en tredjeplats i Kriteriet och en seger i Prinsessan Märtha Louises Pokal som främsta meriter. Fyraåringssäsongen var dock mer beskedlig och efter galopp i årsdebuten förra veckan väntar nu ett miljöombyte för hingsten.

Femåringen lämnar Tom Erik Solbergs stall och får i stället Jean-Michel Bazire som ny tränare, skriver Trav og Galopp-Nytt.
– Galoppen var ett olycksfall i arbetet. Ghazi B.R. både kändes och såg väldigt fin ut på förhand, säger Tom Erik Solberg till TGN.
– Det finns inte så många lopp för honom framöver och i samråd med ägaren Nils Munkhaugen har jag beslutat mig för att skicka honom till Frankrike. När vi dessutom fick in honom hos den jag anses vara Frankrikes bäste tränare – Jean-Michel Bazire – var valet enkelt.

Ghazi B.R. anländer till Bazires stall i helgen. Han kommer dit med fyra segrar på 17 starter och 1.062.000 norska kronor på kontot.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.