Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kriterietrean mot formen – utmanar Diamanten

Foto: MIA TÖRNBERG, TR BILD
Fjolårets Kriterietrea Global Trustworthy startar i Solvallaserien på onsdagskvällen. Foto: MIA TÖRNBERG, TR BILD

Sjundespår i Rättvik, bricka tio på Sundbyholm. Nu har Global Trustworthy haft större lycka i spårlotteriet och hästen kommer dessutom i gott slag till kvällens lopp på Solvalla.
– Han är på väg mot den riktiga formen, säger tränaren Timo Nurmos.

Publicerad:

Obesegrad efter fem starter spelades Global Trustworthy (e. Muscle Hill) till favorit i Kriteriet i fjol. Där fick Timo Nurmos löfte dock nöja sig med en tredjeplats och hästen gick sedan till vintervila. I årsdebuten i Rättvik tidigare i somras kördes hästen snällt från ett sjundespår bakom bilen, så även från bakspår i starten efter, men i kvällens försök i Solvallaserien har Global Trustworthy tilldelats spår två bakom bilen. Då väntar också ett mer offensivt upplägg.
– Allt har flutit på som planerat och jag är mycket nöjd med hur hästen har tränat. Med dåliga spår blir det automatiskt ganska passiva styrningar, men nu har vi ett bra läge i dag och han är snabb ut, säger tränaren Timo Nurmos, men tillägger:
– Samtidigt är det här inte det viktigaste loppet i hans karriär. Vi siktar mot derbyt och i kväll går han med samma utrustning som senast – skor och fast huva.

I kväll ställs Global Trustworthy mot bland andra Diamanten och Makethemark – hur ser du på motståndet?
– Han har mött dem tidigare och det är inga konstigheter egentligen. Efter två snälla lopp med mycket sparat i mål är han på väg mot den riktiga formen.

Riktig form, ja. Den varan har det varit gott om bland Timo Nurmos hästar på senare tid. På 81 starter under juli månad vann stallet hela 33 lopp, varav åtta på V75. 
– Det har rullat på bra, men alla vinner inte. Vi får kämpa. Nu har vi varit på gården där vi är i två år och vi gör lite justeringar hela tiden.

Timo Nurmos om sina övriga hästar på V86 i kväll...

Patricia Zaz (V86-3):
– Det är lite galopprisk från femtespår, men hon har tränat mycket bra. En fin häst.

Mellby Club (V86-4):
– Han galopperade i starten i Eskilstuna där han startade för första gången på länge. Han kanske behöver loppet, men distansen passar. I träningen känns han mycket fin.

Wouldn't Itbesweet (V86-5):
– En mycket fin märr med bra form, men nu möter hon hingstarna. Det kanske blir för svårt att slå dem.

Free to Party (V86-6):
– En fin häst under utveckling som fått ett helt okej spår. Det ska bli spännande att se hur loppet blir kört.

Fotnot: Fairplay Pellini kommer inte till start i V86:s avslutande avdelning. Hästen är struken på grund av en halsinfektion.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.