Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kriterietrippel för Korvenoja

Foto: MARIA HOLMÉN
Jontte Boy. Foto: MARIA HOLMÉN

Jontte Boy – Glory Dancer – Oliwer Hip. Tuomas Korvenoja tog när finska Kriteriet kördes i Tammerfors igår samma fantastiska trippel som Ulf Nordin gjorde i Sverige 1982.

Publicerad:

Jontte Boy, som tidigare i år vunnit både Treåringseliten på Solvalla Elitloppshelgen och Europeiskt Treåringschampionat på Jägersro var bäst som väntat. Korvenoja och ägaren Matti Kallio har i år vunnit Derbyt med Jonesy och nu tog även hem Kriteriet.

Korvenoja körde som tränare in 135.000 euro i Kriteriet.

Korvenoja övertog ledningen efter startrusningen med Jontte Boy (e. Love You - South Hanover). Stallkamraten Glory Dancer (e. Donato Hanover) släppte och  och Korvenojas tredje häst Oliwer Hip (e. Crazed) låg i sin tur i tredje par invändigt. Jontte Boy regerade och vann 75.000 euro på 1.15,4a/2.600meter. Glory Dancer var tvåa på 1.15,5 för Kari Rosimo och Oliwer Hip trea på 1.15,8 med Antti Teivainen i sulkyn.

Markku Nieminen-tränade Winter’s Iceman (e. Love You), som i somras vann den första Breeders Course-finalen, höll till fjärdeplatsen på 1.15,9 för Ari Moilanen.

Fotnot: I Ulf Nordins svenska Kriterietrippel 1982 ingick hästarna Ex Hammering - Solo Hagen - Jonny Star.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.