Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kriterietvåa till Untersteiner

Foto: HANOLD/ALN
Foto: HANOLD/ALN

Peter Untersteiners stall fylls på med den ena bra hästen efter den andra.
I början av april flyttade en Kriterietvåa in i en av Halmstadtränarens boxar.

Publicerad:

Peter Untersteiners framgångar kan inte ha undgått någon. Förra året sprang stallets hästar in över 28 miljoner kronor och han är den tränare vars hästar sprungit in mest pengar på svenska banor så här långt i år. Hästar går ur träning, men många nyförvärv kommer in. I början av april fick han in ett intressant tillskott på träningslistan.
Det handlar om holländske Exceptional Boko (e. Virgill Boko). Den numera sexårige hingsten inledde tävlingskarriären som tvååring, där han tog tre segrar på fyra starter. Som treåring tillhörde han favoritskaran till att ta hem Derbyt, men galopperade i försöket, för att sedan vinna Consolation.
Som fyraåring blev det ett andrapris i Fyraåringskriteriet och ett par fina placeringar i Frankrike.
På senare år har de stora framgångarna uteblivit.
Hästen har under hela sin karriär tränats av Dion Tesselaar, men nu återfinns hästen alltså hos Peter Untersteiner. Exceptional Boko startade så sent som 4 april på Jägersro, där han slutade fyra för sin tidigare tränare.
Sexåringen ståtar med rekordet 1.12,4m och har sprungit in 885.819 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.