Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kriterievinnare tvåa i årsdebuten

Foto: JEANNIE KARLSSON
Je t'Aime Express slutade tvåa i sin årsdebut som skedde på Charlottenlund under söndagen. Foto: JEANNIE KARLSSON

Under Copenhagen Cup-dagen årsdebuterade förra årets svenska Kriterievinnare Je t'Aime Express i ett fyraåringslopp som kördes utanför V75-kupongen. Och det var en årsdebut som hästens tränare Peter Untersteiner var mycket belåten med.

Publicerad:

– Vilken liten krigare det här är som överraskar hela tiden. När jag åkte ut och värmde Je t'Aime Express i långvagn så tänkte jag hur ska det här gå idag, sade Peter Untersteiner med ett leende efter loppet.
Eftersom Peter själv var avstängd fick han se loppet från sidan och det var Johan Untersteiner som körde.
– Vi låg och släpade i kön, men tempot var högt. Sedan spurtade han riktigt bra. Det var en fin årsdebut och han lär gå framåt med loppet, sade Johan Untersteiner.
Många fyraåringar har redan varit ute och årsdebuterat, men att Peter inte haft så bråttom med Symphonic Hanover-sonen har sina orsaker.
– Je t'Aime Express har varit fin och fräsch i sina ben hela tiden. Däremot är han bara anmäld till Derbyt och Breeders Crown och då säsongen är lång har det inte funnits någon anledning att stressa ut honom. Närmast väntar ett Breeders Crown-lopp i Halmstad för honom, sade Peter Untersteiner.
Loppet vanns av Paymybills Diamant på 1.12,9a/2 000 meter medan Je t'Aime Express noterade 1.13,1.
Johan Untersteiner hade själv en intressant häst till start i ett femåringslopp som kördes utanför V75-kupongen. Boys Going In gjorde sin andra start i Johans regi, men precis som i förra loppet blev det galopp. Denna gång i första och sista sväng.
– Det finns fortfarande lite att finslipa på, men annars känns hästen på gång. Formmässigt känns han stark, sade Johan Untersteiner.
I samma femåringslopp gjorde Tumble Dust årets andra start, men det blev galopp kort före start.
– Tumble Dust var arg och irriterad denna gång. Samma sak var han i inledningen av förra säsongen, men det är klart att det inte är roligt när säsongen börjar så här. Hästen gjorde ett starkt lopp efter galoppen och det är inte så mycket att säga om att han blev stum till slut. Björn Goop slutade också köra på hästen och ryckte inga grejer heller och det är tacksamt, berättade Tomas Malmqvist.
Under söndagen hade Malmqvist även Rusty Dust till start och som gjorde sin tredje start i år. Efter ha tagit spets, släppte man sedan till Olympic Kronos. När den sistnämnde tröttnade drogs Rust Dust sist och fick aldrig fritt.
– Rusty Dust var riktigt fin, men tyvärr så fick han rygg på en häst som tröttnade tidigt. Så kan det vara ibland, men det var synd. Vi får hoppas ha lite flyt nästa gång och få utdelning då. Han känns klart på gång, sade Malmqvist.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.