Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kriterievinnaren tillbaka

Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN
Chelsea Boko kvalar på tisdag. Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN

En gammal Kriterievinnare gör ett intressant kvallopp nu på tisdag på Solvalla.

Publicerad:

Det handlar om Timo Nurmos numera nioårige Chelsea Boko (e. Chocolatier), som haft stora skadeproblem och inte startat sedan den 31 augusti 2016. Hästen debuterade också i aveln 2016 och har just nu fyra färdigregistrerade svenska avkommor födda 2017. Men fortfarande finns hoppet om att hästen även ska kunna komma tillbaka på allvar till tävlingsbanan. Senaste stora framgången var segern i Jämtlands Stora Pris i juni 2015. Chelsea Boko har tidigare bland annat vunnit Kriteriet, E3 och flera halvstora lopp i Frankrike.

Chelsea Boko var i oktober-november hos Caroline Holm på Hagmyren för simträning. Nu är hästen alltså redo för kvallopp i samband med tisdagens tävlingar på Solvalla. Han har så här långt tagit tio segrar och tjänat drygt sex miljoner kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.