Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Krossade alla från ledningen: ”Hedershäst”

Foto: TR BILD
Samu Sundqvist och Magnifik Brodde. Foto: TR BILD

Samu Sundqvist och Magnifik Brodde satte punkt för V75 med en mäktig prestation.

Publicerad:

Det var blött och tungt och det struntade Magnifik Brodde (e. Love You) i. Efter ett tufft inledningsvarv bara lämnade han utvändige Erik Sting och alla andra konkurrenter en bra bit bakom sig. När han skar mållinjen gjorde hand det på 1.13,7a/1640 meter – dagens i särklass snabbaste segertid.
– Han är en riktig hedershäst, verkligen. Han är magnifik, sade Samu Sundqvist i vinnarcirkeln.
Tränaren hade siktat på det här loppet och belöningen för segern i silverförsöket blev 150 000 kronor.

Andra raka

Robert Bergh kunde le lite extra i vinnarcirkeln när hans nyförvärv Yrr (e. Zola Boko) tog andra raka segern. Ekipaget hamnade utvändigt om ledande Special Major och därifrån blev segern säker på 1.17,4a/2140 meter.
– Jag kände att det var lite extra i honom när jag körde sista jobbet med honom innan han skulle börja starta, sade Bergh.

Dessförinnan hade Markus Pihlströms Importedfrmdetroit (e. Majestic Son) kämpat till sig segern i bronsförsöket. Det blev en fin duell mot en tapper Donners Am. 
– Jag trodde kanske att han skulle avgöra enklare, men stor tapperhetsmedalj till Pers häst. Jag var lite orolig för banan i dag, sade Pihlström.
Ulf Ohlsson satt i sulkyn och klockan stannade på 1.17,2/2640 meter.

Oscarsson skrällde

Omgångens stora överraskning kom i stoloppet. Där hittade Kevin Oscarsson rygg på ledande Selma Töll med Livinginmydream (e. Andover Andover). Vid utgången av slutsvängen lyckades Oscarsson hitta ut och då blev segern säker på 1.18,2/2140 meter. 
– Det är roligt att hon har hittat så bra form. Nu har hon levererat tre gånger i rad. Den här gången fick vi det drömloppet vi behövde för att vinna, sade segerkusken.
Jim Oscarsson tränar vinnaren.

Ville Karhulathi kunde fira V75-seger både som kusk och tränare när han från tredje invändigt fick lyckan i tid och Budets Lasse (e. Magic Technique) kunde spurta till en knapp seger.
– Det löste sig bra och det kändes som att vi var först, sade Karhulathi. 
Klockan stannade på 1.17,4a/2140 meter.

Rätt V75-rad: 11–6–3–12–2–3–4
Utdelning
7 rätt: 45 755 kr
6 rätt: 93 kr
5 rätt: Jackpot

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.