Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Krossvinst för ATG - eller inte?

Utslaget i den rättsliga processen mellan ATG och det estniska spelbolaget AS Totalisaator var en stor travnyhet i slutet av förra veckan. ATG utropade sig mer eller mindre som förkrossande vinnare i skiljenämndens dom. Men det är inte riktigt så enkelt - och tvisten kan gå vidare i andra instanser med nya prövningar.

Publicerad:

Det här berättas det ingående om i tisdagsutgåvan av Travronden. När ATG i ett pressmeddedelande i fredags basunerade ut sin syn på skiljedomen kallade man den för ”en seger för rättvisan” och att man fått svart på vitt från domstolen att AS Totalisaator klart och tydligt brutit mot det avtal som gällde för att estländarna skulle få delta i ATG-poolerna. 

Men det finns en sida av saken till. Enligt skiljenämnden begick även ATG väsentligt avtalsbrott. Hur och vad det handlar om berättas det i tidningen.

Mer att läsa i tisdagsronden:

Örebrotravet har begått en riktigt praktfull arrangörstavla när det gäller de tävlingar som körs på torsdag. 

Det blir ingen överprövning av Jönköpings Tingsrätts dom från i vintras i det så kallade ”Estlandsfallet” då tvååriga travhästar dog i en transportbil under färjetransport från Estland till Stockholm. 

Det rapporteras naturligtvis ytterst fylligt från Halmstads Sprintermästarmeeting med rekordslakten och topprestationerna där, liksom från alla andra storlopp som kördes i helgen på båda sidor av Atlanten.

För de som ser framåt och gärna vill vinna pengar på travhästar har också alla chanser att göra det med Travrondens hjälp: Det finns fyllig tipsinformation till Visbys V86:a med Gotlandslöpningen på onsdag, V75 i Årjäng på lördag och V64 i Örebro på torsdag.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.