Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kulltopp till Jensen

Foto: Jeannie Karlsson/Travronden
Foto: Jeannie Karlsson/Travronden

Flemming Jensen har fått in en mycket intressant häst i sitt stall. Det handlar om ett femårigt sto som var med och kämpade mot de absolut bästa i kullen som treåring.

Publicerad:
Det är Ken Warkentin-dottern Florida Queen som anlänt till Flemming Jensens armada. Som treåring tjänade hon 1.036.500 kronor och slutade bland annat tvåa i Breeders' Crown för ston. Hon vann E3 Revanschen på Sundbyholm och tjänade där 300.000 kronor, vilket är hennes hittills största seger. I det loppet slog hon hästar som Olympia Tilly, Secret Service och Trinity Zet.
Efter treåringssäsongen har det däremot inte gått speciellt bra. 2015 och 2016 har det endast blivit 29.400 kronor intjänat på elva starter. André Eklundh är det som skött träningen om Florida Queen tidigare, men nu får alltså en av Danmarks ledande travtränare chansen.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.