Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kulltoppar mot årsdebut

Foto: Lars Jakobsson/TR BILD
Very Kronos avslutade fjolåret med en seger i Eskilstuna. Foto: Lars Jakobsson/TR BILD

Vintervilan är över för Coin Perdu och Very Kronos. Svante Båths kriteriefinalister närmar sig återkomst till tävlingsbanan.

Publicerad:

Coin Perdu (e. S.J.'s Caviar) och Very Kronos (e. Ready Cash) är en duo som sticker ut bland de 35 fyraåringarna i Svante Båths stall. Den förre har över fem miljoner kronor på kontot, den senare är alltjämt obesegrad felfri och i fjol var de båda finalister i Svenskt Travkriterium. När Svante Båth körde snabbjobb på Solvalla i onsdags fick duon dock stanna hemma, men snart ska den börja vässas på allvar inför årets tävlingssäsong.
– Jag är bara nöjd med dem än så länge. Meningen är att de ska gå rundbanejobb i mars. Och flyter allt på då blir det årsdebut i april, säger Svante Båth.

Vad har du för förhoppningar på dem i år?
– Båda har ju varit så pass bra att vi hoppas att de ska kunna vara med och hugga i de större sammanhangen. Men det gäller att matcha smart, fyraårssäsongen kan bli väldigt lång. Vi ska försöka att vara lite kyliga för att se till att vi har torrt krut till höstkanten. Då duggar det ju tätt mellan storloppen.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.