Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kunder kompenserades efter ATG-tabbe: "Se över rutinerna"

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Två spelare hade tre rätt på Hagmyrens V3-spel i söndags.
Resultatet på ATG.se hävdade dock annat.
Därför får kunder med såväl två som tre rätt utbetalning.
– När felet upptäcktes var det för sent att ändra, säger ATG:s totochef Marcus Wahlman.

Publicerad:

Vid en snabb titt på Hagmyrens V3-resultat i söndags ser det ut som att det blev utdelning på två rätt av den anledningen att ingen spelare lyckades pricka in tre rätt, men så var inte fallet. Två spelare hade tre rätt och fick till en början fel utbetalning, en skillnad på nästan 10.000 kronor. De två kunder med samtliga tre rätt har i efterhand fått korrekt vinstutbetalning.

"Rutinerna ska ses över"
Hur kunde detta misstag ske?
– Det var ett handhavandefel som uppstod vid öppningen när utbetalningen för V3 på Hagmyren skulle ske. 
Det är olyckligt och rutinerna ses över för att undvika samma missförstånd i framtiden, säger Marcus Wahlman, totochef på ATG.
Varför får kunder med två rätt utbetalning?
– De två spel som hade tre rätt har kompenserats så att vinstutbetalning blev korrekt och då vinstutbetalning hade startat med felaktigt resultat lät vi det kvarstå eftersom kunder med två rätt redan hade fått besked om utbetalning.
Varför går det inte att "ändra" resultatet på hemsidan till rätt rad?
– När felet upptäcktes var det för sent för ATG att gå in och ändra resultatet enligt våra vadhållningsbestämmelser. Det vi kunde göra var att upplysa om det inträffade via ett felmeddelande på atg.se samt göra saldojusteringar till de spelare som spelat vinstbevakat eller via webben, avslutar Marcus Wahlman. 

V3-spelet omsatte 25 370 kronor och skulle således ha betalat ut drygt 19.000 kronor i vinster, i stället delades nästan det dubbla ut, omkring 36.800 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.