Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kunglig dominans av Melander

Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN
Volstead vann Kung Gustaf V:s Pokal. Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN

Det blev total dominans av Stefan Melander när de första årgångsloppen för året avgjordes. Efter att vunnit Drottnings Silvias Pokal följde stallet upp med att vinna Kungapokalen med en annan amerikan, Volstead.

Publicerad:

Cantab Hall-sonen Volstead gjorde sitt första riktiga framträdande mot kulltoppen i Kungapokalen och det slutade på bästa sätt. Örjan Kihlström hittade en perfekt position i andra-tredje utvändigt och det bet riktigt bra när Volstead vreds på i sista sväng och in på upploppet var det klart vart segern skulle gå.

– Jag ville inte att Spartan Kronos skulle komma ut, jag körde mycket mot honom i sista sväng, sa Örjan Kihlström efter loppet.

Där bakom spurtade Spartan Kronos bra till andraplatsen efter att inlett i dödens, men blev avlöst varvet kvar av Sylvester America, som lade ordentlig press på ledande favoriten Al Dente. Al Dente var slagen in på upploppet och Spartan Kronos fick fritt på innerspår över upploppet. Sylvester America gjorde en riktig stark insats, men fick nöja sig med fjärdeplatsen då han inte kunde stå emot en vasst avslutande Cash Gamble.

Segertiden skrevs till 1.12,7a/2.140 meter och Volstead hade tjänat 285.750 kronor innan dagens seger som var värd 940.960 kronor, lika mycket som stallkamraten Ruby Trap fick. Volstead var loppets minst rutinerade häst med sina 13 starter innan dagens uppgift.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.