Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kuskarna klara till Takter Tribute

Foto: Mia Törnberg/Travronden
Jimmy Takter representerar familjen i Takter Tribute. Foto: Mia Törnberg/Travronden

Vilka kuskar som ska köra hyllningsloppet Takter Tribute är klart. Åtta stycken, med en viss koppling till familjen, har bjudits in och tackat ja till loppet.

Publicerad:

De åtta kuskarna som kommer att köra Takter Tribute är personliga vänner till familjen, konkurrenter, lärlingar och Jägersroprofiler.
– Det känns väldigt bra. Jag tycker att vi fått ihop en bra och spännande mix, säger Mats Ahlkvist, sportchef på Jägersro.

Takter Tribute avgörs under Derbysöndagen den 4 september och avgörs över sprinterdistans med 75.000 kronor i förstapris.
– Det är en ära att få jobba med de här legenddagarna, säger Hans–Göran Johansson på FM–reklam. Ahlsell har i olika former sponsrat travsporten sedan 1988 och det här är en viktig historisk brygga. Ett sätt att placera legendarerna som betytt så mycket för sporten i fokus.

Kuskarna som kommer att köra loppet är följande: 

  • Jimmy Takter, en av världens främsta tränare genom alla tider.
  • Per K Eriksson, flerfaldig vinnare av Hambletonian och barndomsvän till Jimmy.
  • Erik Adielsson, Ahlsellkusken som vunnit de flesta större loppen på Jägersro.
  • Axel Jacobsen, den danske gentlemannen som är en personlig vän till familjen Takter.
  • Lutfi Kolgjini, precis som Bo W Takter en personlighet som fängslat publiken.
  • Jorma Kontio, kusken med över 10 000 segrar och en nära vän till Johnny Takter.
  • Joakim Lövgren, Elitloppsvinnare och son till Leif som var Jägersrochampion när familjen Takter etablerade sig på banan.
  • Roger Malmqvist som var lärling hos Bo W Takter i mitten av 80–talet och vann sitt första lopp med Taktertränade Giselle K.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.