Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kuskmatchen inställd

Foto: JEANNIE KARLSSON
Robert Bergh har valt att dra sig ur projektet med kuskmatchen på Bergsåker. Foto: JEANNIE KARLSSON

Det blir ingen internationell kuskmatch under Sundsvall Open Trot-helgen. Detta eftersom huvudpersonen Robert Bergh valt att dra sig ur projektet.

Publicerad:

Meningen var annars att Robert Bergh tillsammans med ytterligare elva stjärnkuskar av internationell och offensivt rang skulle göra upp i ”Berghs sista strid”. Detta under både fredagskvällen och Open Trot-lördagen den 28-29 augusti.

– Robert Bergh har meddelat att han inte vill fullfölja det här projektet och då går det ju inte. Vi har hela tiden varit tydliga med att inget var klart, men att vi jobbat hårt med att sy ihop den här kuskmatchen. Nu är det bara inse att den inte blir av, utan att vi får fokusera på andra kringarrangemang runt vår stora travhelg, berättar Bergsåkers travbanechef Jens Berglund.

Jens ser dock inte allt arbetet med kuskmatchen som helt bortkastad tid.
– Nej, vi lärde oss en del även av detta och till ett annat år kanske det fungerar bättre. Målsättningen är ändå att årets Sundsvall Open Trot-helg i vanlig ordning ska hålla hög nivå på alla sätt och vis. Just nu väntar vi på att få en exakt starttid för första loppet under lördagen; så att det går att planera kringarrangemangen. Det senaste jag hörde var 15.10 som första start och 16.20 för inledningen av V75. Ett besked väntas från centralt håll inom kort. Vi kommer hur som helst att ha bättre möjligheter till olika aktiviteter före tävlingsstart än tidigare varit fallet.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.