Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kvaldags för Nimbus C.D.

Foto: Jeannie Karlsson/Travronden
Nimbus C.D. efter segern i Jubileumspokalen 2015. Foto: Jeannie Karlsson/Travronden

Efter över ett års frånvaro från tävlingsbanan är Nimbus C.D. på gång på allvar igen. Hästen är anmäld till kvallopp nästa vecka och hans skötare Jonna Jinesjö lämnar positiva rapporter kring sjuåringens status.

Publicerad:

Sommaren 2016 flyttades Nimbus C.D. (e. Mythical Lindy) ned till Frankrike och Fabrice Souloy. När dopingskandalen mot den franske tränaren uppdagades flyttades hästen till Sébastien Guarato för att sedan få komma hem till Sverige igen. Närmare bestämt till Halmstad och Peter Untersteiner dit han anlände i april i år.
– Hästen var inte i något vidare skick när han kom till oss och vi fick helt enkelt börja om från ruta ett. Vi vill först och främst se att han blir sig själv igen och att han blir den häst som han var förut, säger hästens skötare Jonna Jinesjö.

Efter drygt fyra månader hos Peter Untersteiner är nu Nimbus C.D. anmäld till kvallopp på sin nya hemmabana Halmstad. Kvalloppet körs på måndag den 28 augusti med definitiv anmälan imorgon, tisdag.
– Utvecklingen har varit väldigt bra. Han har tränat på bra och tagit sig i bra i kroppen. Vi kvalar honom nu och så får vi helt enkelt se efter det. 

Vad tänker du om framtiden för honom?
– Hästen får bestämma helt själv och han kommer inte att ha någon press på sig alls under det första halvåret. Vi började som sagt om på ruta ett, men nu känns det som att vi kan starta på direkt efter kvalet. För min del hoppas jag att han får lite snälla lopp i år och sedan är planen att ta ut honom i större sammanhang under 2018.

Nimbus C.D. har på 39 starter i karriären tagit 13 segrar och sprungit in 3.125.000 kronor. Hans största triumf kom när han segrade i Jubileumspokalen på Solvalla 2015 med en miljon kronor i förstapris.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.