Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kvällens tips till Jägersro Galopp

Foto: STEFAN OLSSON
Fredrik Reuterskiöld tränar favoriten i V5-5. Foto: STEFAN OLSSON

På grund av sena anmälningar kom inte spelförslaget till kvällens tävlingar på Jägersro Galopp med i tisdagens tidning. I stället hittar ni dessa här.

Publicerad:

V5-1

2 Be My Academy 
6 Varennes
5 Funinthesand
3 Thewaytoyou
4 Mr Edge
1 Hurricane Emerald
 
Be My Academy (2) var rent grym i comebacken näst senast, men klart sämre gången efter på Täby. Lennart Reuterskiöld Jrs adept trivs bäst på hemmaplan och är ett givet singelstreck. Distansen är den rätta och i ett litet startfält bör ingenting gå på tok.
Varennes (6) har två lopp i kroppen. Han var helt okej i Göteborg och på Gärdet senast fick hästen en alldeles för tuff resa ute i spåren. Om man väljer att gardera den stora favoriten är Fredrik Reuterskiölds femårige fux förste utmanare. Funinthesand (5) trivs över distansen och är oöm för jobbiga resor. Vi tror på en gedigen insats, men kanske inte vinst.

V5-2

8 Momo Barone 
5 Amazing Tiger
6 Tenango
1 Showaat
10 Pouline
11 Ascot Hill
12 Lindaspiel
2 Sir Edward
9 Soldier Sam
4 Jumanthes
3 Burning The Clocks
7 Showborn
 
Momo Barone (8) har inte riktigt fått till det i årets två starter, men vi tror på förbättrade takter från ett trevligt viktläge. Distansen är förvisso längre, men det är inget som oroar speciellt. God segerchans. Amazing Tiger (5) verkar kraftigt på gång och vi tror på en habil insats under duktiga lärlingen Malin Holmberg. Peter Jardbys tioåring står ruskigt fint inne med vikten och är given på kupongen. Norske gästen Tenango (6) hade en kanonsäsong i fjol och vi tror det finns fortsatt utveckling i femåringen. Hästen har aldrig startat på Jägersro, men vi kan inte tänka oss att den ”nymodigheten” ska vara något negativt. Showaat (1) är väl ingen storstjärna precis, men från ett utmärkt startspår och med två lopp i kroppen kan det mycket väl bli seger.

V5-3

1 Gunvald
6 Pas De Secrets
3 Busybeingfabulous
2 Black Silence
5 Fil Rouge
7 Heros Kalejs
4 Rock Dancer
 
Voterlöpning är ett viktigt förlopp inför Derbyt senare under säsongen, rent av det allra viktigaste? Fredrik Reuterskiöld-tränade Gunvald (1) blir klar favorit efter tre raka toppinsatser under året (blev visserligen helt korrekt diskvalificerad näst senast) och vi håller med om att det är en fullständigt korrekt ”lampa”. Gunvald är startsnabb, men inte beroende av ledningen – hästen är lättplacerad och trivs över distansen. Vi väljer dock att gardera upp treåringen efter Proud Citizen då motståndet definitivt inte går av för hackor. Wido Neuroths Pas De Secrets (6) gjorde en toppinsats vid sitt förra besök på malmöovalen och var precis lika bra på gräset på hemmaplan gången efter – detta bakom årgångens bästa häst i Skandinavien, Our Last Summer. Niels Petersen har ett starkt formkort i form av Busybeingfabulous (3). Treåringen undan topphingsten Soldier Of Fortune är kanske bättre på gräs, men så pass kapabel att han är värd ett streck även på dirttracken på Jägersro. Vi rankar ner Heros Kalejs (7), men tror att det är en häst för framtiden. Snyggingen efter Super Saver har definitivt mer i sin kropp än hittills visat.

V5-4

4 Proud Possibiility
7 Mrs Loreen
3 Caspian
9 Energia Colonial
1 Talk My Talk
2 Energia Eroi
8 Staring At The Sea
6 Catch The Cider
5 Kasbhom
 
Vidöppet – vi helgarderar. Tipset till Niels Petersens amerikan Proud Possibility (4) som var ruskigt stark på Bro Park senast. Den sexårige fuxen är startsnabb och lättplacerad, men kanske inget spetsbud då Catch The Cider (6) finns med i startlistan? Mrs Loreen (7) åkte på livets första förlust på Jägersro senast, men det var i årsdebuten och vi tror på en förbättrad insats – även om stoet inte alls var dålig vid förlusten. Mrs Loreen är en ”miler” av rang och vi tror på en gedigen insats. Stallkamraten (Lennart Reuterskiöld Jr) Caspian (3) spurtslog ett rätt starkt gäng på Täby senast och straffades bara med två kilo av handicappern. Det finns definitivt kapacitet i hästen för att etablera sig i den äldre skandinaviska eliten. Talk My Talk (1) är vacker som en tavla och kapaciteten är det heller inget fel på. Från innersta startboxen är femåringen garanterad en fin och spårsnål resa så vi blir inte ett dugg förvånade om Talk My Talk är bäst av tränare Reuterskiölds trio i loppet.

V5-5

1 Ramstein
2 Duke Of Burden
3 Lifeofbryan
6 Gideon
4 Cala Boca
5 Bostar
7 Lion Of Amphipolis
 
I Svenskt Derby Trial ska Fredrik Reuterskiölds Ramstein (1) bekräfta sitt favoritskap i huvudloppet den 18 juli. Hästen gjorde inget större väsen av sig som tvååring, men kastrerades under vintern och utvecklades storligen utrustad med fasta blinkers. Ramstein står precis varenda meter av de 2400 som ska avverkas och det känns bara onödigt att gardera den svenskfödde treåringen efter Summer Bird. Om favoriten underpresterar kan Duke Of Burden (2) vinna loppet. Hästen visade ruskig kapacitet i debuten som tvååring, men efter det loppet har han inte haft det rätta flytet. Den långa distansen är inget bekymmer och tränare Lennart Reuterskiöld Jr kan konsten att ”ställa i ordning”… Norskfödde Lifeofbryan (3) är alltjämt obesegrad efter tre starter, men hästen har stam för gräs och gör här sin debut på dirtrack. Vi tror på en gedigen insats, men det känns faktiskt orättvist att begära vinst i första starten på Jägersro. Ultrastammade Gideon (6) gjorde ingen besviken i livets första start senast. Wido Neuroths adept är säkert också bättre på gräs, men tränaren vet vad han gör och åker till Jägersro i första hand för att skaffa sig rutin från banan – andra hand för att vinna loppet. Det är i Derbyt om fyra veckor Gideon ska vara på topp. Cala Boca (4) imponerade senast, men möter nu klart tuffare motstånd.

1 x 12 x 3 x 9 x 1

324 rader kostar 324 kronor

Övriga lopp:

5 Need Temptation – 1 Ikarostech. Outs: 3 Blue Ranger.
 
3 Beat Baby – 5 Hall Of Fame. Outs: 4 Hills And Dales.
 
7 Bisht – 1 Mahany De Piboul – 5 Katyusha. Outs: 3 Oriental Myth.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.