Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kylin Blom efter segern: ”Största jag har vunnit”

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Oskar Kylin-Blom. Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

Först skrällde han med Leif Jonssons Hulte Magnus. Sedan tog Oskar Kylin Blom hem en finalseger med egentränade Antonio Tabac. 

Publicerad:

I försöket av High Coast Midnight Race på Dannero fick Antonio Tabac nöja sig med en andraplats bakom M.T.Insider som vann från ledningen. När finalen skulle avgöras hamnade Kylin Blom i tredje utvändigt med sin Antonio Tabac. Framför sig hade han Magnifik Brodde och Mellby Drake, som gjorde jobbet utvändigt om ledande M.T.Insider. I slutsvängen drog Kylin-Blom i högertömmen och då bet det bra och övriga var chanslösa att stå emot Antoni Tabac. Oskar Kylin Bloms nyförvärv vann i mäktig stil på fina 1.10,2a/1640 meter. 
– Det är det största jag har vunnit, och så med egentränat. Jag fick chansen att leasa hästen av ägarna och då hade jag det här loppet som ett mål, sade Kylin Blom, som nyligen hämtat ut proffstränarlicensen.  

Segergesten kom i god tid innan mållinjen. Andraplatsen i försöket betalade 15 000 och finalsegern var värd hela 200 000 kronor.
– Jag hade en otrolig känsla av att han skulle var bättre i finalen. Han är en sådan som inte tar ut sig till fullo, då brukar det bli bra med två heat. Jag visste också att Jansson (Torbjörn) sa att han var bättre i finalen än i försöket här förra året, sade Kylin Blom.
Sexårige Antonio Tabac kom trea i loppet i fjol, då i Stig H Johanssons regi. I kvällens final tog Ingemar Hultqvists Magnifik Brodde hand om andraplatsen tillsammans med Mika Forss. Tredjepriset gick till Robert Berghs Mellby Drake som gjorde ett bra lopp utvändigt om ledaren. 

Andra året i rad

Segerkusken hade redan fått besöka Danneros vinnarcirkeln under kvällen. Det var när Leif Jonsson-tränade Hulte Magnus stod som segrare i Stig Norbergs Minneslopp för andra året i rad. Den här gången gjorde han det alltså tillsammans med Oskar Kylin Blom, som styrde fram till dödens tidigt. Därifrån kunde hästen plocka ner favoriten Pydin utan större problem på 1.24,4/2660 meter.
– Han var ju bara bäst alltså, sade Kylin Blom i vinnarcirkeln. 

När de kallblodiga stona gjorde upp var det till slut Mofaksan som satte nosen först. Det efter att flera ekipage galopperat med segern på gaffeln vid olika tillfällen över upploppet. Först såg Trippa Undan ut som en vinnare innan galoppen kom, sedan Tante Rangnhild och till sist också Karlängs Linda. Mikael Olsson och hans sto behövde knappast be om ursäkt för segern efter en slutrunda i tredje- och fjärdespår.
– I dag kände jag i värmningen att hon skulle bli svårslagen i dag, sade Olsson i vinnarcirkeln.
Segern var Mofaksans första för året och den togs på 1.24,7/2180 meter. 

Cobourg tog femte raka

Oscar Berglunds Cobourg Hanover fortsätter att övertyga. Efter en snabb start från spår åtta tog han hand om ledningen i ett nafs tillsammans med Ulf Ohlsson. Väl där var femte raka segern aldrig i fara. Ulf Ohlsson kunde sitta lugn över upploppet. Efteråt kunde han konstatera att Cobourg Hanover vann på det nya rekordet 1.12,7a/2140 meter.
– Det är alltid svårt att ta fem raka. Han har gjort det fantastiskt och han är riktigt fin för dagen, sade Ohlsson i vinnarcirkeln.
Noterbart är att Cobourg Hanovers staket innehåller segrar över fyra olika distanser. 

Cocktail Fortuna tog en mycket enkel seger över två och ett halvt varv i V64-inledningen. Mest dramatiskt blev det i startögonblicket. När tränaren Robert Bergh vände upp nioåringen blev han för ivrig och var nära att galoppera.
– Jag tyckte det var lite farligt inför ändå. Han har ju aldrig voltat innan, ja eller i Norge kanske. Han blev lite ivrig, men han tog hand om det själv, sade Berg i vinnarcirkeln. 
Väl i ledningen blev seger enkel på 1.15,0/2640 meter. 

Kvällens vinnare
Lopp 1: Crown Prince W.W. (e. Prince L.) – Jan Norberg (Anna Näslund)
Lopp 2: Eld Rask (e. Tekno Odin) – Ulf Ohlsson (Jan-Olov Persson)
Lopp 3: Bella On Tour (e. Olimede) – Mats E Djuse (Amanda Löfqwist)
Lopp 4: Coktail Fortuna (e. Love You) – Robert Bergh
Lopp 5: Picasso (e. Viking Kronos) – Troels Andersen
Lopp 6: M.T.Insider (e. Offshore Dream) – Olle Alsén
Lopp 7: Hulte Magnus (e. Lome Elden) – Oskar Kylin-Blom (Leif Jonsson)
Lopp 8: Cobourg Hanover (e. Donato Hanover) – Ulf Ohlsson (Oscar Berglund)
Lopp 9: Mofaksan (e. Fakse) – Mikael Olsson
Lopp 10: Dante Sisu (e. Yankee Glide) – Ulf Ohlsson (Markus Pihlström)
Lopp 11: Antonio Tabac (e. Crazed) – Oskar Kylin-Blom
Lopp 12: Mari Slogum (e. Lome Kongen) – Peter Eriksson (Bo Hjelm)

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.