Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kylin Blom får Sandkvists stipendium

Foto: Svante Harström/TR BILD
Oskar Kylin Blom. Foto: Svante Harström/TR BILD

För tredje året i följd delas ett stipendium ut till minne av Halmstadtränaren Joakim Sandkvist. Årets pristagare är Oskar Kylin Blom som fått en flygande start på proffskarriären.
– Det känns väldigt hedrande, säger Gävletränaren. 

Publicerad:

Den omtyckte Halmstadtränaren Joakim Sandkvist gick bort alldeles för tidigt, 28 år ung, år 2014. Två år senare, efter ett förslag från Halmstadtravet, instiftades ett stipendium till Sandkvists ära.

Stipendiet ska gå till en A-tränare upp till 35 år gammal, som anses vara ett framtidsnamn för den svenska travsporten. Tidigare år har Svante Ericsson och Maria Törnqvist fått ta emot utnämningen. Denna gång har Svensk Travsport, Halmstad tränarförening och Halmstadtravet beslutat att dela ut stipendiet till 25-årige Oskar Kylin Blom.
– Det var väldigt oväntat, jag var lite chockad när jag fick beskedet. Det är jäkligt roligt att få en sådan utnämning, säger Oskar. 

Hur minns du Joakim Sandkvist?
– Joakim höll till i Halmstad och jag längre upp i landet, så det var mest att man träffade honom på storhelger. Han var en glad och rolig kille, och det känns väldigt hedrande att de tycker att jag för hans arv vidare. Jag är otroligt tacksam. 

Måndagen den 27 augusti kör Halmstadtravet Joakim Sandkvist Minneslopp och då kommer Kylin Blom ta emot stipendiet, som är på 50.000 kronor.
– De kommer att komma väl till hands för min nya rörelse och jag vill lägga det på bra saker som är viktiga för min framtid som travtränare.

Kylin Blom tog ut sin proffstränarlicens på Gävletravet vid årsskiftet och verksamheten har han i Hedesunda tillsammans med Emilia Leo. Hittills har resultaten varit strålande.
– Det har gått väldigt bra och kanske lite över förväntan. Vi har fortfarande mest unghästar och bara tio starthästar, men de har stått för jättefina prestationer och tillsammans med Emilias siffror är miljonen passerad. Det känns som att vi kommit rätt på det, samtidigt som man vill fortsätta att utveckla sig varje dag som går, säger Oskar Kylin Blom.

Motiveringen till utnämningen lyder: "Årets stipendiat är inte bara en skicklig körsven. Han har också inlett sin professionella tränarkarriär mycket lovande. Utöver detta gör hans personlighet att han för Joakim Sandkvists arv vidare. En glad och positiv kille med förflutet i ponnytravet som ställer upp i alla lägen."

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.