Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Läcker insats av Platon

Foto: Jörgen Tufvesson/ALN
Platon Face glänste från ledningen. Foto: Jörgen Tufvesson/ALN

Högkapable Platon Face har sett till sin kapacitet ytterst lite pengar på sig. Från ledningen ordnade han fjärde årssegern när han över tre varv hade lekstuga med konkurrenterna för sin tränare Lutfi Kolgjini.

Publicerad:

Lutfi Kolgjini var distinkt i spetskörningen med sin egentränade Platon Face (e. Raja Mirchi) och höll uppe ledningen med Seal Kronos i rygg - och väl i tät var det ren och skär show från Platon Face som varvade på 1.15,7 och sedan ökade tempot successivt. Platon Face inkasserade årets fjärde seger närmast före Seal Kronos och en piggt avslutande Victory Kåsgård efter galopp. Segertiden skrevs till 1.15,7/3140 meter.
– Det var enkelt det här. Det gäller bara att få iväg honom felfritt från start för sedan var det lugna gatan. Faktum är att hästen blivit stabil och även om Platon Face var lite het under loppet kunde lugnade han ned sig efter en bit. Sedan var han bara starkast. Han har fina pengar att tjäna framåt, sade Lutfi Kolgjini.

Den finske gästen Hotshot Luca (e. Dream Vacation) ordnade femte raka segern när han från tät plockade hem Sören Nordins lopp. Örjan Kihlström skötte tömföringen och såg till att första varvet gick efter behagliga 1.17,4. Erik Adielsson gick tidigt fram med Global Un Poco, men hade inte förmågan att utmana vinnaren den här gången. Hotshot Luca kom i mål på 1.14,6a/2140 meter.
– Det är en jättefin och trevlig häst att köra. Han har gått fantastiskt bra hela karriären. Loppet blev odramatiskt och tempot var lagom. Han gick undan på lätta fötter och loppet blev precis så som vi hoppats, sade Örjan Kihlström.

Flemming Jensen tog en klar seger med sin egentränade Slide So Easy (e. Quite Easy U.S.) trots att de fick öppna första varvet efter snabba 1.11,5. Sista 1000 meterna gick i beskedligare tempo, men trots det kunde Slide So Easy ordna sin fjärde raka seger efter att ha kommit i mål på 1.12,9a/2140 meter.
– Det är en fin häst. Han har rätt inställning och fin teknik. Det blev en tuff öppning, men jag ville inte sitta utvändigt heller. Vi blev släppta till ledningen och det blev fint från den positionen, sade Flemming Jensen.

Fighting Bax, Louie Brodde och Qahar Q.C. (e. Scipion du Goutier) bjöd på ett publikvänligt upplopp. Louie Brodde hade grepp mitt på upploppet, men Qahar Q.C. tog tredje raka segern efter att ha kontrat sista 50 meterna.
– Vi tappade bra mycket från start, men han reparerade det storstilat. Han är väldigt stark och jag har inte känt honom trött någon gång än. Hästen har mycket krafter, men går inte att lita på. Även han blivit mycket stabilare och han är absolut på rätt väg, sade Ulf Ohlsson. 

Jonny Stjernström gjorde inte resan till Solvalla med sin egentränade Ferrell (e. Triton Sund) förgäves. Ekipaget hittade andra ytter efter en bit in i loppet och gick fram och synade ledande Red White N Blue med dryga halvvarvet kvar. Duon bjöd på en härlig duell runt sista sväng och hela vägen in i mål, men Ferrell kopplade ett säkert vinstgrepp i god tid före mål.
– Han har haft bra form ett tag nu och fick ett bra lopp. Han har blivit mycket bättre sent om sider. Han har mognat och när vi kom fram utvändigt kände jag att vi skulle kunna vinna, sade Jonny Stjernström.

Segerstaplararen Cash Valley (e. Running Sea) ordnade på nytt en triumf med sin tränare Jens Simoni i sulkyn. Cash Valley stack till ledningen per omgående och efter att ha kontrollerat det största hotet, Bo Kenneth i rygg, kunde den fyraårige valacken gå undan säkert. Cash Valley kom i mål på 1.13,7a/1640 meter.
– Han är riktigt fin. Vi fick en bra position direkt i ledningen. Han har gjort det riktigt fint under karriären, sade Jens Simoni.

Från ledningen tog Björn Goop en säker seger med Diederik Meilink-tränade Reverend Wine (e. Pastor Stephen). Den fyraårige valacken tog omgående hand om kommandot och fick bestämma i tät i behagligt tempo. Efter att ha varvat på 1.18,4 ordnade Reverend Wine sin tredje raka seger på 1.16,6a/2640 meter. Detta närmast före Sete och en piggt avslutande Marteau de Thor.
– Det är klart att det är lätt att trivas med en häst som är bra. Han är fin och väldigt snabb även om jag var lite orolig för det här med lång distans, men det var inget problem. Vi ökade på och han gick hela vägen in, sade Björn Goop.

Från ledningen blev det även seger för Sharp Dream (e. Royal Dream) med tränaren Joakim Lövgren i sulkyn. Efter att ha öppnat första halvvarvet på 1.14,7 kunde sedan det fyraåriga stoet kontrollera händelserna hela vägen in till andra raka segern. Juliet Ale försökte att ta upp kampen dryga halvvarvet från mål, men tappade aktionen och sina möjligheter. In på upploppet hade Sharp Dream ett par längders ledning vilket drygades ut till en smått överlägsen seger till slut.
– Hon har överraskat mig lite grann och jag trodde nog inte att hon skulle vara så här bra. Det var ett litet fall framåt senast och idag hade hon lyft sig rejält. Det var bra gjort av henne att dra där framme i ledning i det här vädret och i det här tempot, sade Joakim Lövgren.

V86 – Solvalla/Jägersro
Rätt rad: 1–5–1–3–3–3–4–6

Utdelning:
8 rätt: 419 kronor
7 rätt: Jackpot
6 rätt: Jackpot

Omsättning: 23.765.399 kronor

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.