Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Läcker spurt av Månprinsen

Foto: CHRISTER NORIN/ALN
Månprinsen A.M. och Gunnar Melander. Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Gunnar Melander visade upp Månprinsen A.M. i finfint skick i Sleipners Elitlopp - Järvsöfaks - i Bollnäs ikväll.

Publicerad:

Svall Ivar-hingsten Månprinsen A.M. fick fjärde ytter från bakspår och han gynnades friskt tempo i täten. Mel Odin drog i strax över 1.20-fart i ledningen och Gunnar Melander väntade med attacken till sista bortre långsidan.
När väl Månprinsen A.M. fick marschorder bet det bra för åttaåringen, som hade kopplat segergreppet i början av upploppet och landade på 1.19,8a/1.640 meter. Vinsten var värd 100.000 kronor.
- En fantastisk häst och vi bara åkte runt dem. I sista sväng hade jag solen i ryggen och då var det bara att släppa på. Nästa start blir nog i heatloppet på Romme och så längtar jag efter duellen med Lannem Silje hemma på Dannero, sade Melander.

Månprinsen har vunnit sju av åtta starter 2015. Enda plumpen hittills i år var när han slutade tvåa bakom Lannem Silje i Elitkampen. Totalt har hästen 39 på 63 starter och 4,2 miljoner.

I Prinsessan Madeleines Pokal - för bevarandet av den svenska kallblodsrasen - segrade Jan-Olov Persson med egentränade Järvsö Tore (e. Horgen Tore). Hagmyrenhästen fick resa i andra ytter och avgjorde säkert på 1.23,3a/1.640 meter.
- En väldigt fin häst. Järvsö Tore börjar bli med på noterna alltmer och idag löste det sig riktigt bra, sade Jan-Olov Persson.

Förstapriset uppgick till 150.000 kronor och nu har fyraåringen över 400.000 kronor på kontot.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.