Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Laddat i Vaggeryd inför V86: "Bra sport"

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Förra året visade Southwind Feji upp sig i Vaggeryd. Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

Större sponsortält.
Uppfräschning av sommarrestaurangen.
Vaggerydstravet har laddat inför sin stora dag.
– Vi sliter rätt mycket för att få ihop en sådan här dag, säger marknadsansvarige Thomas Wallh.

Publicerad:

Smålandsbanan ett par mil söder om Jönköping har tilldelats en V86-dag under flera år vilken är deras högtidsdag. I år gästar bland annat Balfour, Kungapokalsfinalisten Versus As samt segerstaplaren Bear Hope.
– Jag tycker att det ser jättebra ut, bra lopp och höga prispengar. Dessutom gör ju Adrian Kolgjini comeback och det blir roligt, säger Vaggerydstravets marknadsansvarige Thomas Wallh.

Fräschat upp restaurangen

Inför den här dagen har banan gjort vissa satsningar på området.
– Dels så är sponsortältet mycket större, över 400 personer har bjudits in men framför allt så har vi, med små medel, gjort i ordning vår sommarrestaurang.
En restaurang som återupplivades för fyra år sedan.
– Vi hade ingen restauratör vilket är ett problem för banorna som har så få tillfällen med gäster, men nu har vi byggt in en totobod i lokalen och har proffs som sköter maten.

"Dagen ska gå plus"

Hur viktig är dagen rent ekonomiskt?
– Det blir inga gigantiska pengar över, vilket vi inte heller kalkylerat med. Dagen ska gå plus och det är klart att den är viktig. Vi täcker kostnaderna och sedan hoppas vi på att spelet är riktigt bra. Det är många som sliter hårt, ideellt, för att få ihop det ordentligt.
Vädret?
– Ser ganska bra ut! Liten risk för någon skur, men i huvudsak bra. Så jag hoppas verkligen att alla som kan tar sig till Vaggeryd.

FAKTA

Vaggeryds kvarvarande tävlingsdagar 2018

13/6 – V86

30/6 – V65-lördag

15/7 – V5

25/7 – V5

3/8 – V65-lunch

20/8 – V4

9/9 – V5

23/9 – V4

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.