Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Läge för Perssons älskling: "Det har gått som vi vill"

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Darlin Mearas och Stefan Persson. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Darling Mearas har gjort allt rätt så här långt – och inför årets stora uppgift har Stefan Perssons Oaksvinnare dragit ett perfekt utgångsläge.

Publicerad:

Fredagens uttagning till Stochampionatet är förstås inte den allra största uppgiften. Planen är att vinna försöket och skaffa sig ett perfekt utgångsläge även till finalen av Stochampionatet, det är tränaren tydlig med. Adjektiven avlöser varandra när han berättar om sin Cantab Hall-dotter och den stora frågan är vad som talar emot Darling Mearas, som aldrig har galopperat. 
– Nej, så får du inte säga. Då börjar hon väl med det nu… Hon är nära nog en hundraprocentig häst med bra fysik och ett väldigt fint psyke. Det känns dessutom som att hon har tagit ett steg till i år, hon har växt. En gång har hon varit oplacerad, men då satt hon ju fast och det var inte hennes fel. 
Det var i det näst senaste loppet tillika årsdebuten – också den enda starten över den aktuella distansen 2 640 meter.
– Distansen är verkligen inget frågetecken. Som jag sa, hon satt fast då. Alternativet var att ta emot en het häst i årsdebuten och det ville jag inte. Senast visade hon att hon inte är beroende av ledningen. Jag tror hon gick 1.10,3 sista varvet och då var hon inte närmare sargen än tredjespår. Det var ett fint kvitto, hon fick en bra genomkörare med ett snabbt slutvarv.
Två lopp i kroppen, det senaste var den 24 juni. Har allt gått enligt plan?
– Allt har gått som vi vill. Vi började planera för det här redan förra året, med målsättningen att hon ska vara på topp i finalen.
Tar hon sig dit är planen att rycka alla fyra skorna för andra gången i karriären. Väl där kan hon få sällskap av stallkamraten Luck Is Back (e. Scarlet Knight) som startar från spår fyra i ett annat försök.
– Rent fysiskt är inte Luck Is Back sämre än Darling. Problemet är att hon inte alls har psyket med sig. Hon är otroligt besvärlig att träna med. Jag körde jobb med henne för en stund sedan, då skulle hon bara bråka och slå hela tiden. Hon var besvärlig redan i fjol, men jag hoppades att det skulle bli bättre till i år. Tyvärr har det gått åt fel håll, säger Stefan Persson. 

Miljonärerna i Stochampionatskvalen
Försök 1

Cash Crowe (e. Ready Cash) – Johnny Takter (Petri Puro) 1.128.000 kronor
Försök 2
Rhyme Broline
(e. Celebrity Secret) – Erik Adielsson (Svante Båth) 2.449.600 kronor
Undine (e. Zola Boko) Örjan Kihlström (Catarina Lundström) 1.966.240 kronor
Fantasy River (e. Ready Cash) – Johnny Takter (Ola Samuelsson) 1.121.000 kronor
Xperia Knick (e. Ready Cash) – Johan Untersteiner 1.012.150 kronor
Försök 3
Darling Mearas
(e. Cantab Hall) – Stefan Persson 3.652.500 kronor
Zahara Goj (e. Sahara Dynamite) – Björn Goop 1.820.500 kronor
Försök 4
Genta
(e. Gentleman) – Björn Goop 1.740.00 kronor
Försök 5
Unique Juni
(e. Uptown Yankee) – Johnny Takter (Hans R Strömberg) 1.742.000 kronor
Försök 6
Uncertain Age
(e. Jocose) – Christoffer Eriksson (Tomas Malmqvist) 1.430.563 kronor
Inga In Heaven (e. Orlando Vici) – Örjan Kihlström (Fredrik Wallin) 1.082.100 kronor

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.