Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Läget i Jämtlands Stora Pris?

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
El Mago Pellini hade en härlig Norrlandsturné ifjol med seger i Boden och en andraplats i Östersund. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Bara elva dagar återstår till Jämtlands Stora Pris. Östersundstravets travbanechef Jan Quicklund låter positiv, även om det inte är så många ”klara” i dagsläget.

Publicerad:

På lördag avgörs V75-omgången på Mantorp, men därefter väntar en ”Norrlandstour” med midnattstrav och V75 i såväl Östersund (11 juni) som Boden (18 juni). Frågan är hur det ser ut just nu inför Jämtlands Stora Pris?
– Både El Mago Pellini och On Track Piraten siktar mot vårt lopp. Dessutom kommer Robert Bergh med en eller flera hästar. Vilken eller vilka av Nahar, Global Money, Ed You, Kadett C.D. eller Opitergium det blir vet jag inte i dagsläget, berättar Östersundstravets travbanechef Jan Quicklund.

Östersund har sitt storlopp dagen för Oslo Grand Prix. Givetvis är det en svår krock, men Quicklund väljer att se möjligheterna istället.
– Med tanke på att alla de fyra norska topphästarna samt Un Mec d'Heripre, Your Highness och finske Victory Bonsai är klara så finns inte så många platser kvar. Så det behöver inte vara fel att bara vara alternativ två den helgen. Jag har även möjligheten att i samråd med Svensk Travsport dela ut två wildcards.

Årets upplaga av Jämtlands Stora Pris erbjuder 700.000 kronor till vinnare, vilket kan jämföras med de 750.000 som delades ut 2015. Regerande mästare är Timo Nurmos Chelsea Boko. El Mago Pellini slutade tvåa.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.