Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Läget med Oasis Bi?

Foto: MARIA HOLMÈN, TR BILD
Oasis Bi har bland annat varit trea i prix d'Amérique och både tvåa och trea i VM. Foto: MARIA HOLMÈN, TR BILD

Hur är det egentligen ställt med den nästan 18-faldige miljonären Oasis Bi? Blir det fortsatt tävlingskarriär eller ej?

Publicerad:

Ja, det funderar just nu även Stefan P Pettersson på. Det var efter starten i Halmstad den 1 oktober som han tog sin storstjärna till veterinären. Detta eftersom hästen underpresterade som oplacerad i denna sin andra start efter comebacken.
– Vi tog blodprover, kollade hjärtat och en hel del annat. Veterinären hittade dock inget speciellt att ta på och blodproven sade inte heller riktigt vad felet kunde vara. Möjligen att hans mage inte var riktigt hundraprocentig, det är det enda lilla vi kan misstänka, berättar Stefan.

Så vad händer nu med hästen?
– Han mår bra och tränar på. Vi kommer inte att starta på ett tag, utan ger det här lite tid och försöker följa hur hästen beter sig. Jag har ingen speciell tidsaspekt när nästa start kommer att bli eller så. Det får helt enkelt han själv avgöra.

Oasis Bi har 18 segrar på 85 starter och 17.911.464 kronor på kontot.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.