Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Lämnar inte mitt stall"

Foto: MIA TÖRNBERG
Trav 1609 meddelar att man nu sålt Djali Boko (bilden) och Ferrari Sisu till Lutfi Kolgjini. Något som hästarnas tidigare tränare Per Nordström har invändningar mot. Foto: MIA TÖRNBERG

Det har varit många turer kring Trav 1609:s hästar. Bolaget hävdar att man sålt duon Djali Boko och Ferrari Sisu till Lutfi Kolgjini, men Per Nordström menar att allt inte har gått rätt till och att ettårshingsten Ferrari Sisu inte kommer att lämna hans stall.

Publicerad:

För en tid sedan meddelades det att Djali Boko sålts till Falkbolagen AB. Hästen gick dock inte igenom veterinärkollen och därför startades en ny auktion kring hästen. Och nu står det klart var hästen hamnar, det är Jägersrotränaren Lutfi Kolgjini som köpt in den sexåriga hingsten för 1,1 miljoner kronor. Lutfi Kolgjini har även köpt in Trav 1609:s ettårshingst Ferrari Sisu för 75.000 kronor.
– Det känns jättebra att hästarna hamnar hos "Ludde". Han gav oss ett rent bud utan några förbehåll och så vidare. Den enda hästen som vi har kvar att hämta från Per Nordström nu är Ferrari Sisu och det kommer att göras imorgon, fredag, säger Jerry Bengtsson, VD för Trav 1609.

Hur många var med och budade på hästarna?
–  På Djali Boko inkom det sju bud melllan 625.000 och 1.250.000 kronor. Det högsta budet var dock orent och därför avslog både vår styrelse och vår advokat det, säger Jerry Bengtsson.

Det högsta budet på 1.250.000 kronor har hästens tidigare tränare Per Nordström lagt berättar han för Travronden. Han berättar också att de två förbehåll han hade kring köpet var att han som köpare skulle få ta del av den frysta sperman, samt att hästen skulle få kontrolleras av hans på egen hand valda veterinär.
– Det är mycket märkligt. Det var de två förbehållen jag hade. Precis som när Göran Falk tog hästarna till sin veterinär så ville jag göra detsamma och göra en kontroll av Djali Boko hos Catarina Fischerström då jag håller henne väldigt högt i yrket. Det handlar helt enkelt om att de inte vill sälja hästen till mig och istället så lurar man aktieägarna att sälja den till ett lägre pris, säger Per Nordström.

En eventuellt försäljning av Ferrari Sisu har Per Nordström invändningar mot.
– Det handlar om en andelshäst och han kommer inte att lämna mitt stall. Det går under något som heter samägandesrättslagen på den hästen och då ska alla delägare vara med och godkänna en eventuell försäljning. Jag är en av delägarna på hästen och vi är totalt 86 stycken och det står klart och tydligt i bestämmelserna att hästen ska tränas av mig under hela karriären. Men visst, det kan vara så att Lutfi Kolgjini har köpt in sig i hästen, men då får han ha den hos mig i så fall.

Trav 1609:s VD Jerry Bengtsson:
– Det finns en del detaljer i det hela som jag kommer att redogöra för aktieägarna imorgon eftermiddag. Vad gäller Ferrari Sisu så är det så att vi äger hästen och att vi har rätt att flytta på den om vi säljer den och det gäller även för Ferrari Sisu och imorgon, fredag, kommer "Ludde" att hämta sin häst. Det har Per skrivit under på och vi har påtalat för honom flera gånger att äganderätten inte har med avtalsrätten att göra. I tidigare artiklar har de hänvisat till retentionsrätten, men vi har betalt alla kostnader i förväg så det tycker jag inte håller som ett skäl till att inte lämna ut hästarna. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.