Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lämnar Kanada – för Åby

I veckan har Per Henriksen gjort klart med flytt till Sverige och Åbytravet. Till hösten är tanken att 72-åringen plockar ut svensk licens.

Publicerad:

Via ett pressmeddelande meddelar Åbytravet att den idag Kanada-baserade Per Henriksen kommer att flytta till Sverige och Åbytravet kommande höst. Per Henriksen har köpt Hogane travanläggning i Uddevalla.

Norrmannen flyttade till USA 1979 och har stora internationella meriter. Bland annat vann han Hambletonian som tränare 1986 med Nuclear Kosmos.
– Att flytta till Åby var ett naturlig val med närheten till Norge och Åbys nya fantastiska anläggning. som är verkligen är byggd för framtiden. Det ska bli riktigt inspirerande att utveckla den nya gården i Uddevalla och skapa nya vinnare på banan trots min ålder, säger Per Henriksen i pressmeddelandet.

Jon Walter Pedersen är sportchef på Åbytravet.
– När Per Henriksen kontakta mig förra året och berättade om sina planer att flytta hem från Nordamerika började min organisation på Åby genast att leta efter gårdar. Jag har själv jobbat för Per Henriksen och vet vilken fantastisk hästkarl han är. Jag tvivlar inte en sekund på att några nya stjärnor kommer att växa fram i Uddevalla, säger Pedersen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.