Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lämnar lugnande besked: "Ordentligt omplåstrad"

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Ulf Stenströmer. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Under söndagen gick Ulf Stenströmers Brilliance omkull i ett lopp i Halmstad. Rapporterna var oroande till en början, men nu berättar Stenströmer att läget med stoet ser bättre ut.

Publicerad:

Det var dryga halvvarvet från mål i det sjätte loppet i Halmstad som olyckan var framme. Den framförvarande hästen snubblade till och tappade mycket fart vilket gjorde att Ulf Stenströmers Brilliance kolliderade med denne. Brilliance gick omkull, men kunde ta sig av banan för egen maskin.
– Från början trodde jag inte att det var så farligt med endast ett par skrapsår som följd, men det visade sig vara betydligt större och djupare sår än så. Nu ser det faktiskt bättre ut, även om hon är ordentligt omplåstrad, säger Ulf Stenströmer.

Även om läget ser ut att gå åt rätt håll är Ulf Stenströmer noga med att påpeka att faran inte är över.
– Veterinären har tittat så att det inte kommit in något i leden på hästen och det har det inte gjort. Idag ser faktiskt hästen oförskämt bra ut, men samtidigt har hon fått en del smärtstillande och antibiotika och man vet inte hur mycket det påverkar och hur mycket smärta som tas bort av det. Gällande hälta och allmäntillstånd tycker jag att det ser bra ut. Hon ser pigg och glad ut.

Vad händer fram över?
– Prognosen är avvaktande. Senan har fått sig en rejäl kyss och det är en del mjukdelar som är skadade. Nu är det bara för oss att avvakta och se vad som händer. Det är fortfarande mycket som kan hända gällande sådana här skador. Det kan bli inflammationer och man kan behöva operera. Vi får helt enkelt se vad vi kan göra för hästen skull. Vi kommer att göra allt vi kan för att hon ska få det så bra som möjligt, men det är lite för tidigt att ropa hej än.

Hur upplevde du olyckan?
– Jag var inte på plats själv, men jag såg loppet och trodde först att hästen framför bara galopperade och att det därför tog tvärstopp, men så var det inte utan den tappade ju fotfästet och gick nästan omkull. Det var nära att det var två hästar som ramlade på näsan. Det är tre ben som tagit stryk på min häst. Båda framknäna fick ytliga sår och sedan var det också en bakkota som behövdes plåstras om ordentligt.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.